Ще проверят ли наистина имотите на Владислав Горанов?

November 26th, 2018 | by gino
Ще проверят ли наистина имотите на Владислав Горанов?
градска инфраструктура
0

Финансовият министър Владислав Горанов няма собствено жилище и живее в чужд луксозен апартамент!? В страна, където над 80 % от хората имат собствени жилища финансовия министър да няма къде да живее звучи като виц, но дали наистина това е така?

Владислав Горанов от близо 10 години е на високо платена държавна работа, което предполага, че без проблем би могъл да осигури жилище за семейството си. Първо Горанов бе зам. министър в кабинета Борисов 1, а после и депутат при управлението на Борисов 2. Сега при настоящото правителство е финансов министър и е отговорен за разпределението на милиарди. Въпреки всичко това Владислав Горанов предпочита да живее на аванта в жилище, което е чужда собственост.

Кой и най-вече срещу какво е предоставил това жилище на министъра? Когато си финансов министър и отговаряш за разпределението на стотици милиони не трябва да има и капка съмнение за каквато и да е зависимост и е абсолютно недопустимо е да приемаш такива услуги! Още по-скандално е, че това е обществена тайна и години нито една институция не се е самосезирала да провери има или няма зависимости на финансовия министър от други хора, които му предоставят такива услуги. Трябваше главния прокурор да бъде попитан за случая в национален ефир, че да бъде обещана проверка. Ще проверят ли наистина имотите на министър Горанов?

Хубаво е да се напомни на прокуратурата освен за предоставеното жилище да провери и новопостроената къща в елитната вилна зона ”Ярема“ край София, която също се обитава от министър Горанов.  Стойността на луксозния имот е между 1-1,5 млн лв. Как така министър Горанов ползва такъв луксозен имот , кой е инвестирал такива пари там, как са спечелени, дали са декларирани и дали тези пари са с платени данъци са все интересни въпроси, на които прокуратурата би трябвало да търси отговорите! Най-интересното обаче е кой и срещу какво е предоставил на Горанов безвъзмездно  години наред тези луксозни имоти?

Дори децата са наясно, че няма как да инвестираш милиони в луксозни имоти и да ги дадеш безплатно на някой да ги ползва без да имаш някаква изгода. Главният прокурор обеща да направи проверка, а ние обещаваме да следим случая!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook