Ще разклати ли референдума на Слави коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти и ще има ли Воля най-накрая

May 11th, 2017 | by gino
Ще разклати ли референдума на Слави коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти и ще има ли Воля най-накрая
горещи теми
0

Мажоритарният вот разделя ГЕРБ и “Обединени патриоти”. Това се очертава първият препъникамък за разбирателството между коалиционните партньори. Това стана ясно и от изказванията на Десислава Атанасова от ГЕРБ и Искрен Веселинов от ОП.

Докато Атанасова

твърди, че ГЕРБ не са взели спонтанно решението си да подкрепят резултата от референдума и да предложат законопроект за въвеждане на мажоритарен вот в два тура, то Искрен Веселинов намекна, че това е популизъм. Според патриота мажоритарният вот е характерен за държави, в които има тоталитарни режими като Китай. Пред Нова телевизия той изтъкна, че е добре, че хората искат да избират пряко личности за Народното събрание, но трябва да се има предвид, че не мажоритарният вот е правилният начин.

“Категорично не. Решението на референдума не е задължителен за Народното събрание”, отговори Веселинов на въпрос дали ОП биха подкрепили референдума.

В същото време Десислава Атанасова заяви, че ГЕРБ ще се опита да убеди партиите в полза на референдума. Тя подчерта, че ГЕРБ предлага и 0 лв. партийна субсидия, като коментира, че останалите партии избягват коментар по този въпрос.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook