Ще разследва ли прокуратурата злоупотребата с европари при полагането на фекалната тръба във Варна?

January 14th, 2021 | by gino
Ще разследва ли прокуратурата злоупотребата с европари при полагането на фекалната тръба във Варна?
градска инфраструктура
0
Медийни публикации от лятото на мината година извадоха наяве драстично нарушение в изпълнението на важен инфраструктурен проект, които е финансиран с евросредства. Става въпрос за тръбата, която трябва да отвежда отходните води от Аспарухово и Галата до пречиствателна станция в града и която по проект (завършен и одобрен) би трябвало да е вкопана на 3 м под дъното на езерото, всъщност се оказва не вкопана, а само положена на дъното на езерото.
За драстичното нарушение институциите разбират още през 2015-та година, когато котва на аварирал кораб случайно се закача в незакопаната тръба. На 19 юли 2015 г. в своя  статия за инцидента алармира и специализирания сайт за мореплаване maritime.bg. Реакция от институциите отново няма.
Миналата година стана ясно, че от месеци фекално види се изливат във Варненското езеро и кмета е прикрил проблема от обществеността. Въпреки острата обществена реакция и масово отразяване на новината и в националните медии реакции няма от нито една институция!
Ще разследва ли прокуратурата злоупотребата с европари при полагането на фекалната тръба във Варна? Ще се разследва ли престъпното безхаберие на кмета на Варна Иван Портних и на отговорните институции, които с бездействието си предизвикаха екологичната катастрофа във Варненското езеро?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook