Ще се случат ли важните инфраструктурни проекти на Варна?

March 8th, 2019 | by gino
Ще се случат ли важните инфраструктурни проекти на Варна?
градска инфраструктура
0

Варненци и Варна малко по-малко се събужда от над 4 годишен зимен сън!?

От април 2015 година д-р инж. Дойчин Ников от инициативния комитет за втори мост „Клъстер Черноморска Икономическа Зона“ активно работи за осъществяване на обществена дискусия по важните за Варна големи инфраструктурни проекти. Вече 4 години за тази дискусия е търсена помощта на  кмета г-н Иван Портних, председателя на транспортна комисия, главният архитект Бузев, ПК “Транспорт” – Община Варна, ПК “Архитектура”, ред съветници и общинският съвет Варна (в конкретни писма), депутати Герб-Варна и евродепутати ГЕРБ-Варна в срещи, зам. министър МРРБ, министър МТ и министър Кралев, Национална Компания “Индустриални Зони” дирекция и изпълнителният директор г-жа Антоанета Барес , ДП”ПИ” – генерален директор Ангел Забуртов, дирекция и експерти Морска Администрация, ПК “Европейски въпроси и международно сътрудничество”, Министерски съвет София и лично г-н Томислав Дончев – Заместник министър-председател за:
✔️ Вторият мост край Варна в планиране;
✔️ Дълбоководният терминал в планиране;
✔️ Пристанището в изместването и в планиране;
✔️ Нова експо-панаирна зона в града в планиране;
✔️ Нова индустриална зона в планиране;
✔️ Нова концепция за алтернативен транспорт (монорелсов, лека железница и BRT коридор) в града, до летище, до кварталите и курортите в близост до града – в задължително планиране;
✔️ Интелигентна Транспортна Система за контрол на трафика и задръствания – в планиране и реализация;
✔️ Център за мониторинг и контрол на бедствията в планиране;
✔️ Система за анализ на Качество на въздуха (замърсяване) и Шум Мониторинг – в планиране и реализация;
✔️ Интелигентна Система за Контрол на Наводнения /Риска и превенция/ в града и област Варна – в планиране и реализация;
✔️ Нова концепция за интелигентно управление на града в услуга на гражданите и на бизнеса;
✔️ Нова концепция за 4 сезона туризъм за Варна – в планиране и реализация;
и за нова дългосрочна икономическа стратегия за развитие на Варна!

При абсолютно нулев интерес от някой институция за 4 години, освен от един областен – г-н Стоян Пасев, една Областна администрация Варна и от една дирекция Пристанище Варна!
⭐ Успех ви желая с обществена дискусия във град Варна 2019 година: Вашето бъдещето е само във ваши ръце и на никой друг драги варненци!

❌ Къде са всички обществениците, политиците, депутатите и евродепутатите в този град Варна, за каква обществена кауза и по какви проекти за града ни от последователна и решителна дейност те ребром работят?
❌ Къде са множеството НПО-та, фондации и клъстерите в обществена полза, който днес работят за благото на този град?
❌ Къде са камарите, вузовете, младите архитектите и инженери бъдещето на града и с какво е ангажирана тяхната инженерна и проектантска мисъл?
❌ Къде е сърцето в гражданското общество на Варна – Какво изисква то днес от управниците на града ни, какво и кого контролира от дейност днес, и за какво се бори от конкретни цели за бъдеще на този град, ама всеки ден?

…. Какво те всички чакат? Една далечна София и една столица с куп проблеми и хиляди чиновници да реши сама по своя воля и инициатива всички проблемите на града Варна, на цяла Североизточна България и да им начертае бъдещето? Един Шумен ни задмина, Бургас ни подмина, а Пловдив ни задмина с десетилетия!

🇧🇬 Аз не мога да променя историята, и не искам да я променям. Всичко, което мога е да изменя бъдещето. Ето над това и работя. – Борис Бекер

Вторият мост край Варна може да бъде построен с европейски пари – само и единствено, ако Варна се събуди през 2019 година!

Д-р инж. Дойчин Ников

 

Ние от varnahot.com подкрепяме важните за Bарна инфраструктурни проекти и ще работим за тяхното реализиране.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook