Що е то дигитален хъб и има ли той почва във Варна?

May 29th, 2018 | by gino
Що е то дигитален хъб и има ли той почва във Варна?
горещи теми
0

“Гордея се, че във Варна е първият дигитален иновационен хъб в България.” Това заяви вчера Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество. Еврокомисарката бе на посещение във Варна за участието и в дискусия на тема: “Цифровизацията – възможност за растеж на регионите“.

Изведнъж разбрахме, че Варна имала първият дигитален иновационен хъб в страната! Браво! Кога стана това? Обикновено за няколко сменени тротоарни плочки всички медии бият тъпана и венцеславят кмета, а сега за такова постижение – нито дума. Всъщност за мистериозния дигитален хъб стана на въпрос преди година, когато в типичният си стил на бъдеще неопределено време Портних заяви, че ЩЕ се прави такъв. Новината в бъдеще неопределено време естествено бе поета от местните медии, но внито един материал нямаше никаква конкретика. Всъщност всички медии публикуаха абсолютно индентична информация. С трепет в социалните мрежи варненци групово благодариха на кмета за ……..обешанията и зачакаха кога ще дойде …..хъба.

Изведнъж комисар Мария Габриел ни стресира с новината, че дигиталния хъб вече е тук! Кога стана този хъб, къде е и защо не са ни уведомили, за да похвалим кмета?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook