В.СИМЕОНОВ ИЗТРЕЩЯ:РУСКИЯТ ПАТРИАРХ Е ЧЕНГЕ ОТ КГБ И МИЛИАРДЕР ОТ БЕЗАКЦИЗНИ ЦИГАРИ!

March 7th, 2018 | by vencio1980
В.СИМЕОНОВ ИЗТРЕЩЯ:РУСКИЯТ ПАТРИАРХ Е ЧЕНГЕ ОТ КГБ И МИЛИАРДЕР ОТ БЕЗАКЦИЗНИ ЦИГАРИ!
горещи теми
0

Заместник-председателят на  Министерския съвет Валери Симеонов се изказа изключително рязко, след визитата на руския патриарх у нас.

Главата на руската църква беше в България за честванията на 140-ата годишнина от освобождението на страната от османско владичество и участва в тържествата на връх Шипка. Минути преди да се качи на самолета, за да си тръгне от страната, той направи специално изявление пред медиите, в което изрази огорчение от “лъжливите исторически интерпретации” на българските държавници. От думите му се разбра, че повод за реакцията е словото на президента на Шипка, в което беше посочено, че роля за Освобождението освен Русия са играли също Полша, Литва и Финландия, чийто воини са загинали в боевете.

Именно това накара Симеонов да изригне срещу патриарха с думите : “Този човек не е слязъл от небесата и не е пратеник на Бога. Той е известен като цигарения митрополит на Русия. Той има 14 млрд. долара от безакцизни цигари и 4 млрд. от безакцизно вино. Има частен самолет, има вила в Швейцария и часовник за 30 хил. Какъв е тоя? Това не е източноправославен духовник. Това е агент Михайлов, второразрядно ченге от КГБ. Същият този каза, че човешките права са новата ерес”

 

 

 

“Искам ясно още веднъж да ви кажа, че България е била освободена от Русия. Нито Полша, нито Литва, нито други страни. Искам откровено да ви кажа, че ми беше трудно да чуя тези неща”, обяви патриарх Кирил.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook