ЗМИИ ПЛЪЗНАХА ВЪВ ВАРНА!

June 12th, 2017 | by vencio1980
ЗМИИ ПЛЪЗНАХА ВЪВ ВАРНА!
градска инфраструктура
0

Змии плъзнаха в центъра на т.н ”Морска столица” ! Множество сигнали от хора са били подадени през последните дни,като най-невралгичните точки са били около термите, централните улички на града и части от морската градина.Сигнал за пълзящото влечуго и бил подаден и от кв.Възраждане.

Варненката Радостина Дюлгерова пък е направила на 8 юни уникална снимка на котка и змия в  градинката на Червения площад.

змии

 

 

 

 

 

 

Разбира се това съвсем не би трябвало да ни изненадва, предвид окаяното състояние на Варна, която по-скоро прилича на джунгла ,отколкото на нормален европейски град. Още преди месец varnahot.com алармира ,че Варна придоби екзотиката на амазонската джунгла с бурната си растителност. Още тогава предухпредихме ,че  ако плевелите продължат да се развиват и никой не ги окоси, скоро ще се радваме  и на някой видове влечуги и паразити, които ще се развиват в треволяците.

В тон с нарастващата опасност от ухапвания, доц. Снежана Златева, ръководител на Клиниката по Токсикология към Военноморската болница даде и първите съвети:

“В случай, че се стигне до ухапване, съветвам хората да запазят пълно самообладание. В България не живеят толкова опасни змии, които могат да доведат до парализа на дишането и увреждане на сърцето. Незабавно трябва да се потърси лекарска помощ, но не е фатално ако това не е възможно веднага да се изчака 6-8 часа. Раната не трябва да се пристяга, да не се реже с нож, кръвта трябва да се изстиска и да се промие с кислородна вода, йод или риванол. Ако няма подобни медикаменти за антисептична превръзка може да се промие с вода и да се превърже. Целта е да не влезе допълнителна инфекция. След това лекар трябва да даде медикаменти и противозмийски серум”

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook