КМЕТЧЕТО ИЗЛЪГА ЗА АСПАРУХОВ МОСТ! РЕМОНТ НЯМА ДА ИМА!

October 11th, 2017 | by vencio1980
КМЕТЧЕТО ИЗЛЪГА ЗА АСПАРУХОВ МОСТ! РЕМОНТ НЯМА ДА ИМА!
градска инфраструктура
0

Днес от АПИ потвърдиха че ремонт на Аспарухов мост тази година няма да има. Напомняме на нашите читатели, че ремонта на моста бе темата която бе любима на кмета Портних и той лично се бе ангажирал с неговото реализиране. Свидетели бяхме на десетки начални срокове обещано от кмета, но ремонта така и си остана химера. За последните 2 години се ремонтираха мостчетата над ЖП линиите и …. дотам.

Ще има ли ремонт на моста и кога? Отговор от Иван Портних не очакваме, защото вече е явно че думата на варненския фейсбук кмет не тежи.

Когато става въпрос за обещания и за извличане на дивиденти той е пръв. Когато обаче се търси сметка изведнъж нещата вече не били зависели от него.

Варна стана най-добрия град на обещанията! Гарантирано от ГЕРБ и Портних.

Ние от varnahot.com ще ви припомним хронологично част от обещанията и обявените срокове от Иван Портних за започване на ремонта на Аспарухов мост:

30.11.2014 г.  Иван Портних: “Започваме ремонт на Аспарухов мост! Ще бъде укрепен, ще положим изолация и ще има велоалеи! – незначителни подробности като срокове кмета не посочва. изказването е публикувано във всички медии и кмета е възнаграден със стотици “Браво, кмете”за ……. обещания ?!?

01.12.2014 г.   Иван Портних: Започна проектирането на ремонта. Скоро започва е ремонта! – конкретника естествено няма, но “Браво, кмете” има на килограм. Публикации в медиите също…

22.12.2014 г.      Иван Портних: Скоро започва ремонта на аспарухов мост. осигурени са 16 млн.лв.” – отново имагинерни думи без конкретика, но получена мощна вълна от “Браво, кмете” отново за ……. думи!?!

02.02.2015 г.   Иван Портних:  Започваме ремонта на Аспарухов мост след края на зимния период – ето тук се появява някакъв уж конкретен срок. Естествено сами виждате, че не е спазен. Това не пречи да се съберат поредните аплаузи и медийно отразяване.

24.02.2015 г  Иван Портних:   Скоро започваме ремонта на Аспарухов мост. Ще бъдат изградени пешеходни зони и велоалеи. 16 млн.лв са отделени от държавния бюджет.” – изказването е отразено навсякъде и естествено кмета отново е аплодиран и отново за …….. обещания?!?!?

06.04.2015 г.  Иван Портних:  “През месец май ще започнем с процедурите по ремонта. след това започваме и ремонта. Ще бъдат усвоени 35 млн.лв” – поредното бодряшко изказване, което също е широко отразено и бурно аплодирано. Нито една медии не се сети да попита за някакви срокове…

08.04.2015 г.   Иван Портних:   “Предстои ремонта на Аспарухов мост. След разговор с премиера са осигурени 35 млн.лв.” – тук човек вече изпада в умиление. Няма как да не стане този път ремонта – Премиера лично е дал пари. Да ама Не, както се казва. Всичката пара пак е в свирката.

22.05.2015 г. Иван Портних:  “С началото на пролетта започваме и цялостния ремонт на Аспарухов мост!” – естествено кмета явно е бил разсеян и не е уточнил коя пролет.

08.07.2015 г. Иван Портних:  “От Варна започва България! Започваме ремонта на Аспарухов мост!” – Поредният комсомолски лозунг, който всички медии публикуват под строй и поредните дежурни “Браво, кмете” от интернет.

08.08.2015 г. Иван Портних:  “Варна обмисля ремонта на Аспаруховия мост. В момента се правят планове как да стане това. В проекта се обмисля да се заложи и повдигането на височината на моста с 10 метра, за да може в езерото, където ще се премести пристанището, да влизат най-големите контейнеровози.” – Няма пари за закърпване на дупките по моста, но се обмислят грандомански проекти…

19.09.2015 г. Иван Портних: “Напролет ще започне ремонтът на Аспаруховия мост във Варна. Той ще започне от първото съоръжение, чието състояние е най-тежко – там е връзката с големите товари от вътрешността на порта. Това съоръжение е първото, което ще бъде ремонтирано заедно с поредица съоръжения като част от моста. Самият мост е най-скъп.” – Тук вече освен времето за начало на ремонта се влиза вече и в конкретика кое първо ще бъде ремонтирано. как да не му повярва човек …

16.10.2015г    Иван Портних:  “Аспарухов мост ще претърпи цялостна рехабилитация. Той е включен в правителствената инвестиционна програма.” Е тук нещата вече са бетон. Правителството е това ей, не е шега работа. Оказа се поредния кьорфишек на кмета…

28.01.2016 г. Иван Портних:  “С парите от контрабандата започваме ремонта на Аспарухов мост!” – за съжаление вместо ремонт получихме поредния ….заем!

21.02.2016 г. Иван Портних:   “Стартира ремонта на Аспарухов мост! Първата сума от 5 млн.лв вече е осигурена!”

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook