Кметът на Бургас изтрещя! Сложи вендинг машини за кучета.

April 27th, 2016 | by vencio1980
Кметът на Бургас изтрещя! Сложи вендинг машини за кучета.
градска инфраструктура
0

Докато Варна се опитва да си реши тежките инфраструктурни проблеми, Бургас е на съвсем друго ниво. Явно липсата на проблеми в града накара Димитър Николов да прибегне до леко налудничевата идея за инсталиране на автомати за храна на кучета.

Бургас е първият български град, който сложи първия по рода си „кучемат“ – вендинг машина, която съчетава в себе си разделно събиране на боклук, енергийна ефективност на слънчевите панели и грижата за животните.Машината има изключително прост механизъм, но доста полезен. В корпуса й има две дупки – за изхвърляне на ненужната вода от полупразна пластмасова бутилка и за изхвърляне на самата бутилка.

kuchemat 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Кучематът“ работи по следния начин: Ненужната вода влиза в машината и изтича към специално подготвено канче, от което домашните любимци могат да пият. Пластмасовата бутилка се изхвърля в другия отвор и попада в специален контейнер, който ще се сменя редовно. При изхвърляне на бутилката машината пуска еднократна доза кучешка храна.

Общо три машини за кучета има до момента в Бургас. Те са разположени около специализирани площадки за свободно пуснати кучета в парковете. Целта им е да насърчат повече стопани да разделят и рециклират отпадъците си, а и същевременно да се отнасят хуманно с животните- било те домашни или безстопанствени.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook