НЕДОСЕГАЕМИТЕ, НА КОИТО ГЕШЕВ НЯМА ДА ПОСЕГНЕ!

February 18th, 2020 | by vencio1980
НЕДОСЕГАЕМИТЕ, НА КОИТО ГЕШЕВ НЯМА ДА ПОСЕГНЕ!
горещи теми
0

Днес мастити социолози и политолози се надпреварват да коленичат пред главния прокурор, твърдейки със сервилен патос, че Иван Гешев се еманципирал от Борисов и не заел този пост по схемата „Ти си го избра“. Слушам ги, гледам ги и се питам: Колко ли данъчни и прочие грехове на прехода имат, та така ниско полягат на Гешев?

Вижте доживотно защитените от прокурорско преследване фигури, които до една са или бизнеспартньори, или любимци на обитателя на “Дондуков” 1. На тях Гешев няма да посегне. Щото този, който си го избра, няма да позволи и косъм да падне от главите им. Ето списъкът на недосегаемите политици, бизнесмени и бизнесдами:

Цветелина Бориславова – най-богатата жена в България, чието състояние отдавна е над единия милиард в зелено. Превъртя с малкия си пръст милиардите в СИБанк и десетките хотели в Пампорово, но апетитът й не намалява.Тя не само е близка до премиерското сърце, но и до парите му.

Красимир Каракачанов – отговорен за действията на назначените от него министър на екологията и директор на Агенцията за българите в чужбина – и двамата в следствения арест. Недосегаем, защото заплаши: При трети арест на човек от неговата квота, ВМРО напуска правителството! Митичният трети е зам.-министър на екологията, отговарящ за „Управление на отпадъците“, все още на свобода поради революционния ултиматум на силовото вице. С фантомната сделка се подсигури със златна американска виза.

Ахмед Доган – неофициално най-богатият българин, отскоро собственик на ТЕЦ „Варна“ с неговия студен резерв за 300 милиона, получен като подарък срещу символична петцифрена сума. Недосегаем, защото гарантирал етническия мир в страната и спасява кабинета „Борисов 3“ при всеки вот на недоверие.

Делян Пеевски – официално най-богатият мъж в България, за когото не се казва какво притежава, а кое още не е негово. Понеже е защитен политически екземпляр, аферите му в КТБ и „Булгартабак“ са опростени в следващите седем години на прокурорския мандат. А след Гешев и потоп!

Кирил Домусчиев – милиардер в първата тройка на най-богатите българи, с интереси за стотици милиони във футбола, фармацевтиката, телевизиите и мореплаването. Дължи на Агенцията за приватизация скромните 52 милиона от покупката на Български морски флот (БМФ), но нито един държавен служител не смее да му ги поиска. Всеки чиновник и прокурор знае: посегнеш ли на корабния магнат, на следващия ден си уволнен лично от премиера. В интерес на службата.

Собственик на жълтокафяв сайт, чието име е неприлично дори да се изрича. От премиерска бухалка, размазваща неудобните и опозицията с медийна помия, сайтът мутира в прокурорски официоз. Там главният прокурор съобщава лицата за отстрел. Видите ли си името на позорния стълб на таблоида, чакайте НАП, полиция, прокурори и белезници. Организира мургавите митинги в подкрепа на Гешев пред Висшия съдебен съвет, скандирайки с мегафон „Гешев, Гешев“. Зависим от прокуратурата заради документирано от „Антикорупционна мрежа“ пряко негово участие в източването на КТБ. Десетминутният документален филм на мрежата вече е на бюрото на Доналд Тръмп.

Ала наивни са вярващите в отвъдокеанската правда. Освен ако Големият брат не реши да хигиенизира медийната ни кочина.

Следва продължение на списъка с недосегаемите. Но без илюзии. И да не забравяме: Живеем в държавата на овластените бухалки! Бухалки, но евроатлантически бухалки!

Велизар Енчев

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook