Плащаме на НСО да ни бута в гьоловете ли?

July 7th, 2020 | by vencio1980
Плащаме на НСО да ни бута в гьоловете ли?
горещи теми
0

Въоръжени, но цивилно облечени яки мъжаги вчера бутаха в морето от държавната плажна ивица представители на “Да, България”, начело с лидера им Христо Иванов, юрист, бивш правосъден министър. Срамната случка стана близо до морската лятна резиденция на почетния лидер на ДПС Ахмет Доган до Росенец. Грубо и невъзпитано се отнесоха пазителите към гражданите, осигурващи издръжката на НСО, а в случая и охраната на Сокола, който от години не е в активната политика и няма право на държавно пазене. Непочтителното отношение към бивш министър на правосъдието също буди недоумение и неприязън. Те увериха, че подават жалби срещу разпознатите от тях пазители от НСО. Преди година лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призна, че охраната на Сокола е от офицери на НСО, чиито заплати плаща службата, т.е. ние, а колите им се осигуряват от движението.

Собствеността на Черноморската брегова ивица е изключителна държавна собственост.

Там има право да се разхожда всеки български гражданин, но това им право бива грубо погазвано от възякичките момци. И защо? Дано не е, за да се осигури рахата на Доган, ама надали е заради друго.

Летните му сараи се намират на нос “Чукалята” в Бургаския залив, а това е бивша военна база на Гранични войски и гледката оттук е фантастична. Само че малцина от простосмъртните поданаци вече имат възможност да й се насладят, преди можеше, въпреки бариерата. Имението на почетния лидер на ДПС бе строено то 2016 г. доскоро, но той вече има възможност да се наслаждава на спокойните си старини там, необезпокояван от досадници по бреговата ивица.

Защо обаче телохранителите трябва да бутат хората в морето, само защото се разхождат там, снимат и си говорят!?

И няма никакво значение представители на коя партия, движение, организация са те или пък са просто заблудили се туристи.
Да припомня, че по закон премиерът, президентът и председателят на парламента трябва да бъдат охранявани от държавна структура. В конкретния случай от НСО мъгляво отговориха, че те не били охранявали обекта, ама нямало да участват в политически игри, каквото и да означава това. Само че от “Да, България” разпознаха конкретно пазачите, които грубо ги изтласкаха в морето. Само преди година настоящият председател на ДПС Мустафа Карадайъ публично разясни, че охраната на Сокола се осъществява от офицери на НСО, а движението плаща за колите на тези пазачи. Социологът Ивайло Мирчев, който бе в компанията на наблъсканите във водата граждани, обяви имената на телохранителите, срещу които подават жалби в полицията. В контекста на всичко случващо се напоследък, отново е актуален въпроса:

Не е ли откровен цинизъм от общите ни пари за издържаме 1200 души с близо 40 млн. бюджет?

В ход са и промени Закона за МВР след поредица от скандали, включително и със снимките, направени в спалнята на премиера, които  предвиждат “Жандармерията” и Специализираният отряд за борба с тероризма (СОБТ) да се слеят в ново звено, ангажирано с охрана на опасни товари, борба с тероризма и масовите безредици, както и с охраната на висши ръководни държавни служители и редови служители на МВР, НАП или агенция “Митници”. Ще има възможност да бъдат пазени и президентът, премиерът и председателят на парламента, вицепрезидентът и главният прокурор. В това президентът коментира, че вижда създаването на паралелна на НСО служба. Преди поредното си вето обаче няма да е излишно да помисли дали досегашната охранителна служба не е един от уродливите остатъци от тоталитарното ни минало, в който пазачите си мислят, че са безконтролни и безнаказани! Точно като някои бивши и настоящи представители в политиката, които вардят.

От кого ги пазят – от “народната любов” ли?! 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook