Правителството: България е на първо място по чужди инвестиции! Статистиката: На последно място сме!

May 13th, 2016 | by vencio1980
Правителството: България е на първо място по чужди инвестиции! Статистиката: На последно място сме!
горещи теми
0

Според правителството на Бойко Борисов за първи път от 2009 г. инвестициите у нас имат ръст от 23% и достигат 1,5 мрлд. евро, което е рекорд от много време насам и видимо тези показатели говорят, че България върви в правилната посока. Според Бойко България е и на първо място по приток на преки чуждестранни инвестиции като дял от БВП за 2015 г. сред всички страни в региона от Централна и Източна Европа. У нас този дял е 3,6%, с което изпреварваме Словения, Унгария, Румъния и Сърбия, както и балтгийските републики. България имала и голям потенциал да привлича инвестиции в сектори с висока добавена стойност чрез  прилагане на насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите, основно в сектори с висока добавена стойност като машиностроене, производство на части за автомобили, IT и аутсорсинг.

Сладки приказки за зомбирания електорат на ГЕРБ. Не толкова сладка е статистиката, а тя казва следното: България е на последно място по преки чуждестранни инвестиции сред всички страни в региона от Централна и Източна Европа. Преди нас са ”изостаналите”  румънци , с корумпираните министри. Там  чуждестранни инвестиции  са превишили 4 милиарда евро за 2015  година, като е отчетен растеж от 13,9 процента спрямо същия период на миналата година.

Изричането на подобни лъжи е опасно за България, а целта е вкарването на населението в паралелна реалност. Бойко всеки ден ни внушава,че живеем по-добре от Гърци и Румънци ,но истината е друга. Истината е в статистиката, а не празните приказки на пожарникаря!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook