Радев защити превозвачите ни ! БОКО мълчи !

January 10th, 2019 | by vencio1980
Радев защити превозвачите ни ! БОКО мълчи !
горещи теми
0

Днес цял ден Бойко мълчи за т.нар. пакет ” Мобилност ” , мълчи та не смее да гъкне. Мълчи, така все едно е собственик на френска фирма за превоз. Вместо да защити националните интереси, или най-малко да изкаже отрицателно мнение за това , лицето от Банкя се покри. Президентът Румен Радев  в случая се показа като истински мъж и изпрати писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни .

“Предложените към днешна дата за гласуване текстове са несправедливи за България. Предвидените законодателни промени са в разрез с устоите на единния европейски пазар и нарушават принципите за свободното движение на стоки, хора, услуги и капитали в рамките на Общността”, заявява в писмото си до Антонио Таяни българският президент.

Според държавния глава, формираният общ подход по текстовете и включените мерки дискриминират българския транспортен бранш.

“България ще претърпи сериозни загуби и икономическото ѝ изоставане от останалите страни-членки ще се задълбочи. Тежкотоварният автомобилен бизнес в България има огромно значение за икономиката на нашата страна, както като принос към брутния вътрешен продукт, така и като трудова заетост”, пише още Румен Радев.

В писмото си българският държавен глава заявява, че застава зад исканията на българските автомобилните превозвачи.

“Изразявам своята подкрепа към тяхната позиция. Справедливите им искания следва да бъдат разгледани, а внесените от българска страна законодателни предложения по Пакета Мобилност 1 – отчетени”, категоричен е в писмото си президентът.

Държавният глава изразява своята убеденост, че Пакетът Мобилност 1 ще бъде финализиран на основата на справедливи и балансирани решения, като се зачетат основните принципи на ЕС и правилното функциониране на Европейския вътрешен пазар.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook