Днес общинските съветници на Варна ще гласуват финансирането на местни частни медии

February 11th, 2020 | by gino
Днес общинските съветници на Варна ще гласуват финансирането на местни частни медии
градска инфраструктура
0

Днес има сесия на общинския съвет в града. Както вече писах, ще се раздадат 250 000 лв., за осигуряване на медиен комфорт на нашите избранници. Тези пари обаче са от нашия джоб. Пускам ви няколко цифри, за да видите колко пари дават по други направления и сами да си извадите изводите.

Предстои проектиране и основен ремонт на сградите на Комплекс за социални услуги „Гергана“, което ще струва около 143 хил. лева. Други 100 хил. лева са предвидени за преустройство на помещение за център за социални услуги на ул. „Кавала“.

В бюджета отново са заложени средства за еднократни помощи за социално слаби граждани. Общата им сума е 144 хил. лева, от които 12 хил. лева са за подпомагане на деца на загинали полицаи. За издръжката на 24-те пенсионерски клуба на територията на общината са заделени близо 150 хил. лева.

За ин витро програмата са заделени 238 000 лв., разбирате ли, че дори и за това да има повече деца дават по-малко пари, отколкото на медиите?

Призовавам, ако можете елате на сесията, за да се обявим против хрантутенето на медии, особено от сорта на Нова Варна.
Знам, че сигурно ви звучи много абстрактно това, което е написано, но – демокрацията се крепи на свободата и равните права между хората, както и на пълна независимост на медиите. Ако по комунизма партията налагаше политиката си над медиите спрямо сила, сега налагането става чрез пари. Не можем да останем безучастни.

Моника Михайлова, Фейсбук

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook