Камионите с „удължени носове“ вече са разрешени в ЕС

September 8th, 2020 | by gino
Камионите с „удължени носове“ вече са разрешени в ЕС
ваши репортажи
0

Според наредбите на ЕС, влезли в сила от 1 септември, производителите на камиони в страните от ЕС могат да удължат предната част на превозните средства с до 90 см. Важното е, че разширяването на „носа“ на превозното средство не включва намаляване на товарното пространство.  Камионите с „удължени носове“ се очаква да бъдат по-безопасни и по-икономични.

Новите наредби бяха одобрени от Съвета на ЕС през май 2019-а и вляхода в сила от 1 септември 2020 г. Новото поколение кабини ще бъде по-безопасно, по-удобно за шофьорите и ще пести гориво. Това е добра новина за всички участници в движението, както и за околната среда, каза румънският министър на транспорта Разван Кук след приемането на законодателството от Европейския парламент през март 2019 г.

Целта на удължаването на камионите е да се подобри аеродинамиката, като същевременно намали вредните емисии. Според уверенията от Брюксел, по-ниското въздушно съпротивление ще намали разхода на гориво с до 10 процента. Освен това по-дългите кабини ще подобрят видимостта от седалката на водача, което значително ще намали мъртвата зона. Водачите ще могат да се насладят на по-голям комфорт при използване на превозното средство.

Elon-Musk-has-sent-a-warning-over-Artificial-Intelligence-1168543

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook