Фестивал на рибата и виното започва на 11 септември в Бургас

September 9th, 2020 | by gino
Фестивал на рибата и виното започва на 11 септември в Бургас
горещи теми
0

Поредното издание на Фестивала на рибата и виното започва на 1 септември в Бургас. В рамките на фестивала за втора поредна година специално жури ще отличи  “Най-добрата рибена чорба на Бургас”.

В конкурса могат да се включат заведения от града, чиито готвачи знаят една от най-добре пазените тайни по Черноморието ни – рецептата за най-вкусна рибена чорба!

Победителят в оспорваната надпревара ще получи специален приз, който да окачи в заведението си като удостоверение, че именно там ще се предлага най-добрата рибена чорба в Бургас през следващата година.

За целта всички желаещи трябва да сготвят и донесат специалитета на 13 септември 2020 (неделя), в 12 ч. на Фестивала на рибата и виното. Чорбата трябва да бъде сготвена в същия ден, необходими са 4 порции, донесени в собствен съд. Журито ще оцени вкусови качества, съставките и цялостно впечатление от рецептата и чорбата. Гласуването ще бъде абсолютно безпристрастно, осъществено чрез т.нар. “сляп тест”.

Публиката също ще може да гласува за най-добра рибена чорба, чрез представителна извадка от посетители на фестивала.

Предварително потвърждение за участие се изисква на info@streetfoodfest.bg.

Фестивалът на рибата и виното е с вход свободен, а програмата – повече от атрактивна!

Освен пресни морски деликатеси, приготвени директно пред посетителите от най-добрите бургаски заведения, селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво питие с каква храна трябва да съчетаваме.

Любители на морските деликатеси и виното от цялата страна – очакваме ви в Бургас на 11, 12 и 13 септември 2020!

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк “Приморски” (до Експоцентър “Флора”) и ще работи от 16.00  до 23.00 ч на 11.09 и от 11.00 до 23:30 през останалите 2 дни.

Входът е свободен!

Ето и програмата за фестивала:

1

2

3

За повече информация, следете фейсбук страницата на събитието – https://www.facebook.com/festivalnaribata

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook