50 МЛН. ЛЕВА ЩЕ ПОТЪНАТ В НОВАТА БИБЛИОТЕКА НА ВАРНА!

May 28th, 2018 | by vencio1980
50 МЛН. ЛЕВА ЩЕ ПОТЪНАТ В НОВАТА БИБЛИОТЕКА НА ВАРНА!
градска инфраструктура
0

Между 40 и 50 млн.лева ще струва изграждането на новата библиотека на Варна! Холандски проект е класиран на първо място в провелият се преди няколко месеца конкурс за нова сграда. Очаква се строителството да започне след 3-4 месеца, въпреки, че към момента няма яснота около финансирането. От Общината бяха стигнали даже до налудничавата идея да организират томбола :) .

Проблемите на Варна свършиха и е съвсем нормално Общината вече да помисли за по-възвишени идеи, като тази. ДА, ама НЕ ! Подземната и наземна инфраструктурата на Варна е на решето, а с лекота ще се инвестира такава крупна сума за нова библиотека. Защо ли ? Може би , защото от около 40-50 год. никъде в България не е строена библиотека и обществото няма как да прецени реалната себестойност на един такъв проект. 40 млн, 50 млн………или 10 …….кой ти знае и въобще, кой ще разбере истинската стойност, след като нямаме други подобни примери в България.

Т.н ”мега проекти” започват да се превръщат в любимата тема на управляващите от ГЕРБ, както на национално, така и на местно ниво. Варна ще изхарчи 50 млн.лева, и то за нова сграда на библиотеката, въпреки наличието на такава в момента. Малко ли са общинските имоти в града, че да се строи една сграда , струваща такива пари. В ерата на дигитализацията е малко нерентабилно да се инвестират такива големи суми, и то само да се смени мястото на съществуващата вече библиотека.

Припомняме ви , че цели квартали на Варна са без тротоари и тънат в кал и мизерия! Нямаме нищо против това да се строи нова библиотека, но приоритетите на Община и кмет са тотално сбъркани. Не е ли по-важно да се изградят тротоари , където живеят хиляди варненци плащащи данъци, отколкото да се инвестират 50 млн.лева в тази сграда? Да Варна е туристически град, да Варна трябва да има хубава библиотека, но козметичното подновяване на града не бива да бъде приоритет пред повишаване на качеството на живот на варненци!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook