БАБХ внася без търг тестове за чума за 336 000 лв от …….. новосъздадена компютърна фирма

August 9th, 2018 | by gino
БАБХ внася без търг тестове за чума за 336 000 лв от …….. новосъздадена компютърна фирма
горещи теми
0

Новосъздадената фирма “Глобул вижън 2018″ ЕООД бе избрана без търг да доставя тестове за потвърждаване на чума по животните за 336,184 лв.  Фирмата е създадена само преди няколко седмици и е с основна дейност продажба на компютри, хардуер и периферни устройства. Как така точно тази новоизлюпена фирма е поканена за извършване на тази поръчка не става ясно.

Защо процедурата е договаряне без предварително обявление? Мотивът на БАБХ е, че е необходимо неотложно възлагане на обществената поръчка, тъй като има “наличие на изключителни обстоятелства и не е възможно да бъдат спазени сроковете, вкл. съкратените, за открита, ограничена процедура или състезателна процедура с договаряне”.

Остава ни да повярваме на БАБХ, че в бързината са успели да изпратшт покана за участие само на една единствена фирма – “Глобул вижън 2018″ ЕООД. Как така от БАБХ са се спряли точно на фирма с компютърна дейност и как са преценили, че тя би се справила с такава нетипична дейност?

Докога ще продължават да ни правят на канарчета по толкова елементарен начин? И на децата е ясно, че въпросната фирма е създадена точно с цел “усвояване” на тези 336 хил. лв. Кога ще видим зад решетките поне един корумпиран чиновник? Цацаров?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook