Apple представи iPhone 12 – първия си телефон с 5G

October 14th, 2020 | by gino
Apple представи iPhone 12 – първия си телефон с 5G
горещи теми
0

Apple представи първия си iPhone 12, който може да се свързва с мобилна мрежа от пето поколение (5G). “Днес е началото на една нова ера”, обяви шефът на американския технологичен гигант Тим Кук. Новият iPhone 12 се отличава с по-бърз процесор, по-добра камера и по-здрав дисплей. От Епъл увериха, че процесорът A 14 Bionic е с до 50 процента по-бърз от този на който и да било друг смартфон, отбелязва Франс прес.
Дисплеят на АйФон 12 е със същия размер като на този на предишната, 11-а линия на култовия смартфон. Новият мобилен телефон на Епъл обаче е с 11 процента по-тънък и с 16 процента по-лек.
От компанията увериха, че айФон 12 е с четири пъти по-здрав дисплей, и нарекоха новата технология “най-големия скок що се отнася до надеждността”.
Първият 5G айФон бе очакван с голям интерес от пазарите – година след като двете компании лидери в тази област – южнокорейската Самсунг (Samsung) и китайската Хуавей (Huawei) – представиха първите си смартфони, които могат да се свържат с мрежа от пето поколение, отбелязва Франс прес.
Базовата цена на айФон 12 ще варира между 699 и 1099 долара. Новата линия на смартфона на Епъл ще се предлага в четири разновидности – айФон 12, 12 мини. 12 Про и 12 Про Макс, посочва Франс прес.
След представянето на новата линия мобилни телефони акциите на американската компания поевтиняха с 3,3 процента, предаде Ройтерс.
Излъчването на живо на представянето на айФон 12 от Епъл по китайските видеоплатформи бе отменено без каквито и да било обяснения, съобщи репортер на агенция Блумбърг.

5f85eceb91aa9e001880b5ef

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook