BMW е първият автопроизводител, който ще внедрява Apple CarKey в своите автомобили

March 24th, 2020 | by gino
BMW е първият автопроизводител, който ще внедрява Apple CarKey в своите автомобили
горещи теми
0

CarKey е нова функция, която скоро ще може да се използва от собствениците на iPhone. Тази нова функция им дава възможност да отварят и стартират своите автомобили, използвайки своите телефони, а не чрез физически ключ.
Първоначално CarKey беше открит в бета код на iOS 13.4, но по-късно кодът за iOS 14 разкрива малко повече информация, включително бъдещия първи производител, който се регистрира.
BMW от известно време активно развива и внедрява технология без ключове, като очертава намеренията си да приеме универсален стандарт за цифрови ключове.
Както беше публикувано в 9to5Mac, през декември компанията излезе с изявление, потвърждаващо ангажимента си към инициативата: „BMW Group пое водеща роля в безпроблемната интеграция на смарт устройства и цифровата екосистема на клиентите в ранните етапи“, се казва в съобщението.
„Осигуряването на клиентите на прост, свързан и без ключ достъп до техните превозни средства е ключова област на иновациите. Днес вече е възможно да заключите и отключите автомобила, да стартирате двигателя и да споделите ключа с други, използвайки цифровия ключ BMW като част от BMW Connected на смартфона. Но това е само първата стъпка в глобалната технологична трансформация оформен и воден от BMW Group. “
Така, че не е изненада, че Apple CarKey ще бъде част от следващата стъпка.

msn.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook