BMW ще съкрати 10 000 работни места

June 21st, 2020 | by gino
BMW ще съкрати 10 000 работни места
горещи теми
0

Вътрешните промени стават наложителни за повечето производители на луксозни автомобили. Повечето автомобилни компании възобновиха работа във фабриките и офисите си по целия свят, след като последните няколко месеца бяха трудни за цялата индустрия. Напоследък луксозните автомобилни производители понасят много удари, а BMW е поредната компания, което прави съкращения, за да може да продължи да съществува. Разходите на автомобилния производител от Бавария се трупат, тъй като производствените центрове и дилърите по целия свят останаха затворени, като продажбите на автомобили намаляха до безпрецедентен брой на световните пазари.

Според Ройтерс източник в BMW потвърди, че германският производител ще съкрати най-малко 10 000 работници в опит да намали капацитета и да помогне за смекчаване на нарастващите разходи. BMW заявиха, че са постигнали споразумение със съвета на работниците относно задоволителен пакет, който се състои от „мерки за персонал за устойчиво бъдеще“. Както при всяка компания, последната мярка е да се пускат хората и въпреки че това може да не е най-идеалното решение, но от компанията предприемат стъпки, за да се гарантира, че има достатъчно обезщетение.

Други европейски производители на луксозни автомобили също започнаха промени в началото на юни, включително Bentley и Aston Martin, и със сигурност BMW няма да бъде последната компания, която ще съкрати свои служители.
Кризата с коронавируса е и причина за съобщението, че алиансът за развитие между BMW и Daimler ще бъде спрян за неопределено време и двете компании са се съгласили да се концентрират върху своите отделни и съществуващи пътища за развитие. Въпреки че има шанс за възобновяване на проекта, двете компании са свободни да работят с други партньори.

Ройтерс

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook