Dacia ще пусне на пазара второто поколение на Duster!

January 21st, 2017 | by gino
Dacia ще пусне на пазара второто поколение на Duster!
горещи теми
0

Седемместна версия на Dacia Duster ще се появи на пазара още догодина, най-вероятно под името Grand Duster, съобщава британското издание Auto Express. Преди това към края на тази година компанията трябва да покаже второто поколение на свръхуспешния си бюджетен SUV. Изданието публикува и предварителни снимки на модела, от които личи, че Duster ще смени рязко дизайнерския език. Вместо ъгловатия, грубоват фасон на досегашното поколение следващият модел ще е с доста по-конвенционални и елегантни черти.

Основните качества на Duster – добрата проходимост и достъпната цена – обаче трябва да останат непроменени. За да не увеличава разходите, компанията няма да разработва отделна платформа за 7-местната версия, а ще използва удължен варинт на стандартната. Grand Duster ще е дълъг към 4.70 метра, с 20 см повече от нормалния модел и с 40 повече от сегашното поколение.

Това ще се отрази и на багажното пространство – 500 литра за петместната версия и 650 литра за 7-местната. Макар като размери Grand Duster да попада в една категория с машини като Kia Sorento и Nissan X-Trail, стартовата му цена ще е далеч по-тяхната – около 15 000 евро.

 

nuova dacia duster posteriore

 

Според AutoExpress фокусът при новото поколение ще е върху външния вид и не бива да се очакват революционни промени в интериора. Те ще останат за бъдещия фeйслифт около 2020 година.

Представен за пръв път през 2009, Duster изигра ключова роля за успеха на някогашната румънска марка, сега поделение на Renault. През миналата година компанията прехвърли границата от 4 милиона продадени автомобила, откакто французите поеха управлението.

AutoExpress

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook