Да очакваме ли по Discovery поредицата: Невероятните инженерни постижения във Варна?

January 26th, 2021 | by gino
Да очакваме ли по Discovery поредицата: Невероятните инженерни постижения във Варна?
горещи теми
0

Варна има уникален шанс да покани Discovery в града, докато от научно-популярния канал все още умуват върху поканата премиера Борисов да снимат АМ Хемус. Градът има уникални проекти и невероятни инженерни постижения, които нямат аналог в целия свят. Строителството на АМ Хемус бледнее пред грандиозните инженерни постижения в Морската столица. Да очакваме ли скоро по Discovery поредица за Варна?

Какво Discovery могат да снимат във Варна?

1.Булевард Левски – най-скъпия булевард в света! В своята поредица “Невероятни инженерни постижения” Discovery може да разкаже за най-скъпия булевард в света. При строежа на булеварда бяха приложени уникални технически решения, които правят бул.Левски единствения в света многофункционелен булевард. При дъжд на всяко кръгово движение автоматично се активират водопади и преминаващите автомобили получават безплатна автомивка. Отделно аварийната лента се наводнява, което позволява в трафика по булеварда да се включи и водния транспорт.

2. Ремонтът на Аспарухов мост! Най-голямия мост в града бе построен навремето за 3 години, но това е лесното. Истинският подвиг всъщност е неговия ремонт! Тук Discovery могат да направят епизод от поредицата “Невъзможни инженерни решения”. Ремонтът на моста започва в далечната 2013 година. Уникалното в случая е, че всяка година се усвояват десетки милиони за ремонт, а моста си стои все така неремонтиран. Как от Община Варна и пътната агенция постигат това е пълна мистерия!

асп

3. Фекалната тръба във Варненското езеро! Това е инженерен проект, който Discovery няма как пропусне. Тук материала може да бъде излъчен в поредицата “Неразгадани мистерии”. Зрителите ще се запознаят с невероятната мистерия на фекалната тръба, която бе закопана на 3 метра под морското дъно и по неведоми пътища успя да “изплува” над дъното и да бъде закачена от преминаващ кораб. Събитието бе толкова шокиращо, че когато кмета Портних е узнал за него е изгубил ума си за 6 месеца. Именно и заради този шок той не е успял навреме да съобщи за случая.

vvv

4. Подлезите на Варна! Интересен материал за Discovery са и подлезите на Варна. Преди година те бяха основно ремонтирани, но варненци не подозираха какви интелигенти системи са интегрирани в тях. По време на пандемията забраниха достъпа до Морската градина и при опит на варненци да минат по подлеза към Морската градина се активира система, която автоматично събаря тавана на подлеза и така блокира достъпа до парка.

11

5. Ремонта на Шишковата градинка! Районът на Шишковата градинка е уникално инженерно постижение. В епидемиологичната обстановка учстък от пешеходната зона автоматично потъва и така преминаващите се налага да го заобикалят и така се спазва социална дистанция и се намалява опастността от заразяване.

6. Изграждането на стадион Варна! Строителството на стадион Варна повече от 10 години впечетлява варненци с метаморфозите си. Първоначално стадиона се превърна в блато, малко по-късно строежа напредна, но изненадващо се преобразува в хипермаркет, а сега в бетонов възел. Надеждите са метаморфозите да приключат и в крайна сметка резултата отново да е стадион.

79144

7.”Дупката” на Варна! Така наречената “Дупка” във Варна може да бъде интересна за зрителите на Discovery с невероятния факт, че първоначално собственика и искаше за нея 10 милиона, но при продажбата и получи … 43 милиона! В момента мястото се използва за паркинг на 30 автомобила и това прави около милион и половина за паркомясто. Това прави мястото най-скъпия общински паркинг в света!

8.Индустриалната зона на Варна! Discovery могат да снимат първата в света виртуална индустриална зона, която е толкова голяма, че Община Варна ще строи специално метро до нея. В тази витруална зона според общинарите на Варна работят 30 000 виртуални работника. Според местните медии това дори е и най-голямата индустриална зона в страната. Discovery задължително трябва да снима, защото зложелатели показват гола поляна и твърдят, че индустриална зона няма. Discovery ще надникне зад реалния свят и ще надникне в нематериалното и ще разкрие съществуването на зоната.

33

 

9.Морската градина на Варна! Тук от Дискавъри могат да запознаят своите зрители с единствения в света парк с жилищни сгради и улици за автомобили.

инж. Пламен Дочев

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook