Land Rover представи новото поколение на легендарния си всъдеход Defender!

September 10th, 2019 | by gino
Land Rover представи новото поколение на легендарния си всъдеход Defender!
горещи теми
0

Днес на световното автомобилно изложение във Франкфурт от Land Rover представиха най-новото поколение на легандарния модел Defender! Новият всъдеход се спусна по атрактивен начин по стръмна рампа пред смаяните посетители на автосалона.

Новият  Defender е с революционен дизайн, но освен по външността си няма общо и като технологии с предшественика си. Въпреки това от Land Rover обещават новият всъдеход да не отстъпва на предшествениците си по проходимост и издръжливост, предлагайки същевременно модерни неща и повече комфорт.

Дизайнът няма много общо с този на предшественика, макар да са запазени някои общи черти, като питът да изглежда квадратит, както и традиционната резервна гума на задния капак.

Както и преди, на разположение са две версии – 90 и 110. Втората ще е първа на пазара, като е с 5 врати и предлага 5 или 7 места. По-късият модел е двуврат, като може да превози до 6 души.

За задвижването на новия Land Рover Defender ще се грижи актуална гама 4- и 6-цилиндрови двигатели. Върхов ще е 6-цилиндров бензинов хибрид с 394 конски сили, а базов е двулитров с 237 к.с. Всичките агрегати са комбинирани с 8-степенен автоматик.

Задвижването е на четирите колела, с бавни предавки и система Terrain Response 2. На разположение е ръчна блокировка на централния диференциал и автоматичен блокаж на задния. Базово машината е с пружини, а опционално се предлага и въздушно окачване.

Новият всъдеход предлага внушителен клирънс от 294 мм, като има ъгъл на така от 38 градуса, на спускане от 40 и рампов от 28. И може да гази в почти метър вода.

Всъщност, фокусът на новия Defender ще бъде именно персонализацията, с над 170 заводски аксесоара и няколко пакета. Така например сетът Explorer предлага шнорхел, експедиционен багажник, захвати за оборудване и защити под купето, а Adventure е оборудван с резервоар за вода и душ, плюс мощен въздушен компресор. Допълнително се предлагат неща като покривна палатка, лебедки, чекмеджета за багаж и т.н.

Пълни детайли за новия модел, както и цени ще станат ясни съвсем скоро. По шоурумовете Defender ще е в началото на следващата година.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook