OTP BANK КУПИ ЕКСПРЕСБАНК!

August 1st, 2018 | by vencio1980
OTP BANK КУПИ ЕКСПРЕСБАНК!
Без категория
0

Днес френската банка Societe Generale е продала българското си подразделение (Експресбанк ) на унгарската OTP Bank, собственик на Банка ДСК.Продажбата е част от стратегията на компанията да се отърве от активи,които не са достатъчно големи. За напускането на  Societe Generale се заговори още преди няколко месеца, но днес сделката официално е финализирана. Тя е за около 800 млн.евро!

Очаква се френският кредитор да продаде и подразделението си в Албания на OTP, казват източниците, като част от стратегията си да се раздели с бизнеси, които или не са от критичен размер, или нямат потенциал за синергии в рамките на групата.

Европейските банки преструктурират активите си, докато се опитват да засилят дейността си на пазари, където виждат потенциален растеж, докато в същото време се оттеглят от такива, на които са твърде малки, за да се конкурират.

Societe Generale проучва и продажбата на полското си подразделение Eurobank, обявиха инвестиционни банкери миналия месец, а в понеделник френската банка обяви продажбата на бизнеса си за частно банкиране в Белгия на ABN Amro.

Лошата новина тук е за Варна, където беше и централата на Експресбанк. Очакват се масови съкращения, тъй-като централата се предвижда да се премести в София.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook