Philip Morris: АКО ВДИГНЕТЕ АКЦИЗА СИ ТРЪГВАМЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!

July 6th, 2018 | by vencio1980
Philip Morris: АКО ВДИГНЕТЕ АКЦИЗА СИ ТРЪГВАМЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!
горещи теми
0

Световният гигант Филип Морис Интернешънъл е готов да изтегли инвестициите си от България, ако акциза на IQOS  в България се вдигне и достигне 10 лв. за кутия.  Филип Морис Интернешънъл (PMI) e водещата международна компания в производството и разпространението на тютюневи изделия в света с шест от най-продаваните международните марки цигари, включително Marlboro – марка номер едно в света. Компанията разполага с 48 производствени мощности в 32 държави, като повече от 150 милиона потребители по света избират нейните продукти.

Нестабилната ситуация в България и лобистките закони които се приемат в нашата родина са накарали PMI  да избягват инвестициите тук. Припомняме ви ,че преди около 4-5  месеца се заговори за нов завод в България на Филип Морис, но нищо не се случи. Това накара компанията да инвестира близо 490 млн. евро за модернизирането на фабриката си за производство на тютюневи изделия в Румъния. Заводът в Отопени беше трансформиран във високотехнологично съоръжение за производство на бездимните тютюневи стикове HEETS. Именно тук трябваше да се произвежда този иновативен продукт. Какво е накарало инвеститора да избере Румъния…….само може да гадаем.

Миналата година компанията инвестира 300 млн.евро за нов завод в Гърция . Бяха създадени и 400 нови работни места.

„Филип Морис” представи резултатите от последното 6-месечно клинично проучване на пушачи, преминали към системата за нагряване на тютюн IQOS, най-напредналата бездимна платформа на компанията. Въпросното клинично изпитване е може би първото по рода си от такъв мащаб. То показа, че показателите на преминалите пушачи към системата за нагряване IQOS се доближават значително до тези, които са спрели изцяло да пушат. Данните са категорични – след период от шест месеца осем измерени биологични реакции (първични крайни точки за клиничен риск) се подобряват при хората, преминали на системата за нагряване.


Интересно е как, вместо да бъде стимулирана продажбата на този иновативен продукт, управляващите в България искат да я смачкат. С непазарни средства да се избута нов продукт и да се гарантира бизнеса на друг.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook