PR from Bankia: 7 млн. лв за 3 месечна предизборна борба на ГЕРБ с битовата престъпност по селата

January 7th, 2017 | by gino
PR from Bankia: 7 млн. лв за 3 месечна предизборна борба на ГЕРБ с битовата престъпност по селата
градска инфраструктура
0

Днес на извънредно заседание правителството в оставка реши да пребори битовата престъпност с едни извънредни 7 млн. лв!  Борисов отново показа бутафорна загриженост за електората и някак внезапно, сякаш проблемът досега не е съществувал, реши да пребори битовата престъпност с едни 7 млн. лв. за нови патрулки, бензин и нови назначения. Пропускаме факта, че парите отиват в МВР – ведомството с най-раздут щат и бюджет и съответно – на едно от последните места по доверие в обществото. И също, че според стилистиката на премиера, ще бъдат „платени“ от него.

Планът “полицай във всяко село” на думи има за цел засилено присъствие на властта в малките населени места и по-ефективно противодействие на битовата престъпност. Това обаче е само на думи. Защо мислим така? Бюджетът от скромните 7 млн.лв стигат за финансиране на програмата само до ……. изборите!?! Случайност? Едва ли…  Ако Борисов искаше да се бори с битовата престъпност , то имаше достатъчно време през двата си мандата да разработи дългосрочна стратегия, да я финансира и да я реализира. Да предположим, че борбата с битовата престъпност е приоритет, както твърди Борисов. В такъв случай тази програма би била и приоритет и в бюджета.

big-6156_1392050611

Да сравним финансирането на две приоритетни програми на Борисов – програмата за санирането и програмата за битовата престъпност. За първата програма са отпуснати цели 2 милиарда, а за втората 7 милиона или 0,3% от парите на първата програма!!!Държавническото мислене предполага осигурено финансиране поне за година, за да има някакъв ефект. При ГЕРБ обаче доказано всичко се финансира само периода, докато са на власт.  Още ли смятате, че борбата с битовата престъпност е РЕАЛЕН приоритет на Борисов или предизборен PR?

Ако има нещо положително от всичко, което направи правителството днес, е обещанието на Борисов тези мерки да станат постоянни КОГАТО той се върнел отново на власт. Премиера е сигурен, че ще се върне начело на държавата и май е забравил една малка подробност, че решението кой ще дойде на власт на изборите го взема народа, а не лично той…  С такива бутафорни операции обаче завръщането му никак не е сигурно!

 

 

 

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook