Yahoo ще плати обещетение от $ 23 млн. за напускането на топмениджърката Мариса Майер

March 15th, 2017 | by gino
Yahoo ще плати обещетение от $ 23 млн. за напускането на топмениджърката Мариса Майер
горещи теми
0

Изпълнителният директор на компанията Yahoo! Мариса Майер ще получи сумата от 23 млн. долара, след като напусне поста си на ръководител. Това пише MarketWatch, позовавайки се на документи на компанията, подадени в Комисията по ценни книжа (SEC) на САЩ.

Майер притежава около 2.9 млн. акции в компанията за сумата от 56.8 млн. долара. По последна информация тя ще оглавява дружеството до закриването на сделката по продажбата на Yahoo на телекома Verizon Communication. След това тя ще напусне съвета на директорите и ще подаде оставка.

Yahoo ще се сбогува и с други свои топ мениджъри. Един от основателите на Yahoo Дейвид Фило и ръководителят на борда на директорите Мейнард Уеб вероятно ще напуснат компанията. Новият председател на борда на директорите ще бъде Ерик Брандт, който влезе в съвета през март мината година, а преди това е работил като главен финансов директор на Broadcom Corp.

Стойността на сделката по закупуването на интернет бизнеса на Yahoo от Verizon е 4.8 млрд. долара. Тя бе обявена в края на юли 2016 г. и приключването й се очаква през 2017 г.

economic.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook