Аспарухово: Мръсна и дъждовна канализация в едно!

September 7th, 2016 | by vencio1980
Аспарухово: Мръсна и дъждовна канализация в едно!
градска инфраструктура
0

Възмутена жителка на кв. Аспарухово се обърна в социалните мрежи с гневно и остро изявление по повод на ремонт с който се обединяват мръсните и дъждовните води. По този начин по  дерета ще заплуват и фекалии. Въпросните такива минават на метри от жилищни кооперации и вече ще представляват непосредствена заплаха за здравето на хората. Ето и пъният текст от Албена Маринова :

Това, което ще видите в този клип е противозаконно!


Сигурна съм, че ВиК Варна са наясно с това!
В клипчето ще видите как въпросните с ясно съзнание, че вършат нещо нередно и застрашават живота и здравето на жителите в района, изграждат байпас на мръсна канализация, към дъждовна канализация. Свързват двете канализации и те потичат в една обща, която ако не минаваше на метри от домовете на хората на ул. Белгород, ул. Курск и ул. Орел, в малкия дъждовен канал, най-вероятно щеше да остане незабелязан.
От няколко години живеещите в района подават сигнали, но никаква реакция от никого.Този байпас е изграден, защото колектора на мръсния канал е запушен и всички фекалии избиват на улицата над посочения в клипа блок.
Сега след започване на изпълнението на проекта за охранителния канал, хората в района са притеснени, дали евентуално, този байпас, няма да си остане там и да потече по уж ” дъждовния” охранителен канал.
Притеснителното в случая е, че в продължение на няколко години, тези хора са подлагани многократно на изпаренията, неописуемата смрад от фекалиите, които се изливат там.
Къде са институциите?! Кой позволи проблема с канализацията да бъде решен по този начин? Въобще някой наясно ли е с това?
Надяваме се институциите да се самосезират и задействат! Трябва ли всеки път в който е належащо да се реши даден проблем, ние всички да правим протести, да търсим за съдействие медиите?! Кога живота и здравето на хората, ще бъдат на първо място, дами и господа?!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook