Аспарухов мост остава опасен и след ремонта! Съоръжението се разпада в основите!

June 19th, 2016 | by vencio1980
Аспарухов мост остава опасен и след ремонта! Съоръжението се разпада в основите!
градска инфраструктура
0

Откриване на ремонтирания участък на Аспарухов мост  беше съпроводено с голяма грандиозност, шум и много дивиденти за министър Павлова и кмета Портних. Двамата лично откриха участъка, приветствайки с топли подздрави първите минаващи по него. Какви са равносметките до момента? Усвоени малко над 5 млн.лева за уж цялостен ремонт на споменатата отсечка , дълга около 500 метра. Парите бяха осигурени за ремонт включващ премахване на всички пластове над носещата стоманобетонна конструкция, полагане на нов бетонен пласт, полагане на хидроизолацията, два нови пласта асфалтобетон от полимер-модифициран битум, подмяна на отводнителната система. Също така и  ремонт на стълбовете и гредите от носещата конструкция на съоръжението.

Какво се крие обаче зад 500 -те метра асфалт изляти върху моста. Снимките под уж ремонтираната отсечка са направо стряскащи и с нищо недоказват скоро там да е имало ремонт. Какво се оказва ,че 5 млн.лева са отишли буквално само за 500 метра асфалт и нов парапет.  10 000 лв на линеен метър , за отсечка широка около 7-8 метра. Скандално нали!

 

most 4

 

 

 

 

 

 

Монтажна пяна, стиропор и дъска са използвани за ”конструктивното укрепване” на моста ! :)

most 2

most 7

 

 

 

 

 

 

 

Виждат се ръждясалите железа на носещите греди на моста, има и доста паднали парчета бетон.

most 1most 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Мостът буквално се разпада отдолу! Луфтовете буквално се запълват с пяна и дъски !!

 

most 5

 

 

 

 

 

Бетонната плоча на моста се разпада, отгоре обаче се виждат само ”видимите резултати” -нов парапет и асфалт. Всичко това силно контрастира с думите на кметската власт. Няколко пъти тя заявяваше ,че ремонта се бави именно поради бетонната плоча на моста ,за която ще трябва да се изчака 14 дни, за да набере бетонът якост и да се постигне нужният процент влага, преди полагане на хидроизолацията.

Много думи, много нерви за Варненци а резултатите са на снимките. Това са невидимите резултати от ремонта. Мостът който е на повече от 40 години си остава еднакво опасен, колкото и преди. Само ,че някой е усвоил 5 млн.лева за 500 метра асфалт!

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook