Аспарухов мост: 35 млн.лева без търг за ”спешен ремонт”, а Портних го обеща преди 2 години!

April 25th, 2016 | by vencio1980
Аспарухов мост: 35 млн.лева без търг за ”спешен ремонт”, а Портних го обеща преди 2 години!
градска инфраструктура
0

”Спешният ремонт” на Аспарухов мост за който Държавата ще отдели 35 млн.лева (без търг за изпълнител)май не е толкова спешен. Портних от 2 години ни облъчва именно с това – как ремонта започва всеки един момент! Припомняме ви ,че началото на обещанията на кмета беше поставено още на 30.11.2014 г.  с гръмкото изказване на фейсбук-кмета “Започваме ремонт на Аспарухов мост! Ще бъде укрепен, ще положим изолация и ще има велоалеи!“ 

От тогава бяха изречени още десетки обещания за ремонт на  Аспарухов мост. Времето от близо 2 години спокойно можеше да се използва за избор на най-добрата оферта за изпълнение на ремонта. Да се поставят качествени и количествени изисквания към изпълнителите, за да се направи наистина най-доброто за почти 40 годишното съоръжение. Но вместо това изведнъж ремонта на моста стана наложителен и СПЕШЕН . ”Щял да падне ” , каза Бойко и затова парите се давали ей така без търг. Уж поради спешността на ситуацията ХиТрострой се налапаха с 35 млн.лева без да знаят и те самите какво ще ремонтират.

Другото странно обстоятелство е ,че  цялостният ремонт на Аспарухов мост ще се извършва поетапно, тъй като било  невъзможно съоръжението да бъде затворено. Като първият етап обхващат участъка при качването на моста от центъра на града. Строителните дейности по него ще струват 5 млн. лв. и трябва да приключат до края на месец май. След това чак в края на Октомври :) . И всичките етапи щели да обхванат период от 3 години.

Как мост който уж ще падне всеки един момент се ремонтира цели три години, като през това време не се спира движението по него? Какво му е спешното след като две години преди началото на ремонта Портних реално го е обявил? Как без търг се раздават толкова много пари за ремонт, който период от обявяването му до края на изпълнението му е 5 години !?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook