БАРОМЕТЪР на журналистическата проституция!

March 2nd, 2019 | by vencio1980
БАРОМЕТЪР на журналистическата проституция!
горещи теми
0

Варненската ”журналистика” е смешна и жалка. Мнението е крайно, но е породено от погнусата на все по-уродливото лице на някой варненски ”медии”. Да,  има  сериозна  и почтена журналистика и журналисти. Но това е само една симпатична бенчица върху разкривената муцуна, която малцина забелязват. Нормален човек не може да не си зададе въпроса, кои са фундаменталните причини за това плачевно състояние на  журналистическия занаят в т.н ”Морска столица”.

Оправдания за това ще се намерят много, но те ли са истинската причина за това падение ? Някой ще кажат :” Коя пък професия у нас може да се похвали с особено висок професионализъм и почтеност ? Журналистите са некомпетентни, както и много други хора в професията си. Журналистиката ни е точно такава, каквото е и обществото ни ” .  Това абстрактно определение може да се приеме като някакво извинение, ако не говорихме за т.н журналистическа проституция. Истината е, че във Варна журналистите са бедни и за да оцелеят, “проституират”. Няма лошо, много хора харесват проститутки……..но малко хора им допадат евтините проститутки.

Общината  раздаде на ”точните медии”  някакви пари, с които реални си ги купи. Тези ”журналисти” са вече слуги на кмет и общински съвет. Те са и съучастници на всичките им действия, били те законни или не. Унижението да си слуга на олигархията остава за цял живот, но парите няма да ти  стигнат  за толкова време. Една , две или три години ще ядеш и пиеш….. и до там. Това е като с проститутките. Може да си вършил тази работа една година, но цял живот те сочат.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook