Близо 1/3 от варненци под прага на бедност!

June 27th, 2017 | by vencio1980
Близо 1/3 от варненци под прага на бедност!
градска инфраструктура
0

Варна отново попадна в позорна класация. След като градът разко запада през последните години, съвсем логично излязоха и данните за прага на бедността. За т.н ”Морска столица ” той е направо стряскащ. 29% от населението на Варна от жените и 25% от мъжете са под линията на бедност (307 лв. за областта).

Прави впечатление водещите позиции на Варна в тази неприятна класация на фона на много по-изостанали градове. Тук се конкурираме за челните позиции с Ямол, Сливен и Видин.С над 29 на сто бедни жени се отличават и Стара Загора и Пазарджик.
Въпреки че мъжете получават средно по-високи заплати и пенсии, има десет области, в които делът на бедните мъже е по-голям от този на бедните жени. Това са Ловеч, Велико Търново, Монтана, Габрово, Благоевград, Добрич, Силистра, Перник, Видин и Враца.

Официално бедни са 23 на сто от българите и българките!
Като цяло близо 22 на сто от мъжете и 24 на сто от жените са под прага на бедността

Варна , тук е над средното ниво на страната, и още по-лошо -водеща е. Това си е в ярък контраст с общоприетото за т.н град, който е притегателен център за младите. ДА ама НЕ, както казваше един известен в близкото минало журналист. Варна отдавна вече не е това,което беше и което трябва да е. Доказва го и тази безпристрастна класация на данни на националната статистика за 2016 г. Всякакви етикети като ”Морска столица” и ”Варна си е Варна” не важат …..важни са само сухите данни , а те са в ущърб на градът. Отлив на инвестиции,тромава и корумпирана общинска администрация, харчене на пари за откровенни глупости (масово засаждане на китки) докараха Варна до това положение.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook