Бойко бяга от въвеждане на еврото!

July 1st, 2016 | by vencio1980
Бойко бяга от въвеждане на еврото!
горещи теми
0

Бойко ”разбира” от всичко, доказа го и с последното си изказване относно възможността България да приеме еврото като разплащателна валута. Според него България е готова да се присъедини сега към еврозоната.

“Въвеждането на еврото не е искаш или не искаш”, заяви професионално краля -слънце . И изтъкна, че в предприсъединителните договори на ЕС България е поела ангажимент да въведе еврото. Според него сега страната ни е готова да приеме еврото за национална валута. “При ниския бюджетен дефицит, при стабилността на банките, при валутния борд, който имаме, при огромния фискален резерв от над 11,5 млрд. лв., при ниския дълг ние имаме възможност към всички критерии да се включим към момента”

Да, но ще го направим колкото можем по-късно , каза още Бойко. Според премиера валутният борд у нас поддържал фиксиран курс на еврото към лева. ( не само според него :) ) “За 1 евро получаваш 2 лева” ( това си е истинско откритие :)), напомни Бойко и увери, че това дава спокойствие на инвеститорите и бизнеса.

Защо бягаме от еврото обаче така и не се разбра. Така и никой не обясни какво ще се случи с цени и заплати ако приемем еврото . И защо след като сме готови и искаме да сме част от обединена европа, не го правим. Все конкретни въпроси, нямащи място до общите отговори на премиера!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook