БОЙКО ДАДЕ НА БУРГАС 35 МЛН.ЛЕВА ЗА НОВА СПОРТНА ЗАЛА!

April 3rd, 2016 | by vencio1980
БОЙКО ДАДЕ НА БУРГАС 35 МЛН.ЛЕВА ЗА НОВА СПОРТНА ЗАЛА!
спортна инфраструктура
0

С решение на Министерски съвет предоставените 35 млн. лв. за реконструкция и модернизация на Зимния дворец на спорта в София се пренасочват за изпълнение на проекта за многофункционалната спортна зала “Арена Бургас”. Проектът за бургаската зала, намираща се на мястото на военно поделение в кв. “Изгрев” започна през 2014 г. Тогава кабинетът на Пламен Орешарски отпусна на общината 5 млн. лв. Направена бе и първа копка, на която присъства вицепрезидентът на Международната спортна федерация по лека атлетика Сергей Бубка. От тогава строежа е замразен и с помоща на правителството на Бойко Борисов отново ще се възобновят строителните дейности . Проектът за мултифункционалната зала “Арена Бургас” е разработена от британския архитект Ендрю Йоман, от Tower 151 Architects и арх. Ивайло Петков от “10 АМ”.
Върху терен от 46 254 кв.м ще се изградят многофункционален спортен, конгресен и бизнес център. Площа ще е 20 000 кв.м
Проектът включва зали за лека атлетика, и други спортове, конгресна и конферентна част, Expo Center , прес и ВИП зони, кетъринг зона, ресторант, обслужващи паркинги.
Със своите 7 000 места “Арена Бургас” ще е сред най-големите в България, а в проектирането й са заложени съвременни иновации, съобразени със световните тенденции.
бургас зала

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
По този начин залата в Бургас ще се нареди до другите нови съоръжения които в последните години се построиха в България. Арена Армеец, Колодрума в Пловдив, Булстрад Арена и залата в Бургас ще влязат в сериозна конкуренция за бъдещите спортни съития които ще се проведат в България. ДКС във Варна не е в този списък и няма да бъде докато не се направи основен ремонт отвън.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook