БОЙКО ЩЯЛ ДА ДАВА 126 МЛН.ЛЕВА НА ВАРНА! КОГА ?

August 7th, 2017 | by vencio1980
БОЙКО ЩЯЛ ДА ДАВА 126 МЛН.ЛЕВА НА ВАРНА! КОГА ?
градска инфраструктура
0

Много пари и много проекти се обещаха тези дни на Варна! Или поне това каза министър-председателят Бойко Борисов на работна среща в общината.. В срещата участваха вицепремиера Валери Симеонов, министрите на транспорта и финансите Ивайло Московски и Владислав Горанов и президентът на КНСБ Пламен Димитров

Красивите обещания бяха за строителство на булеварди, блиотеки, гимназии и пречиствателни станции. Разбира се всички те бяха удачно визуализирани с красиви картинки за по-голямо въздействие върху масите. Типично в стила на Портних,красивите графики заляха цялото пространство, карайки хората да ахнат за светлото бъдеще на Варна. Всички ние помним предизборните обещания и клипчета на Портних, ”давайки” стотици милиони за Аспарухово. Бяха показани симпатичните виенски колела и крайбрежни алеи за чудо и приказ. Две години след това няма нищо изпълнено от предизборните залагалки.

Вчера правителството и кмет смело изсипаха рога на изобилие върху една от най-уязвимите тема на Варна – инфраструктурата. Не бяха и забравени също култура, образование и екология. Чудесно нали, да няма обидени….за всички по няколко милиона.

Тук възникват много въпроси и ние няма как да не ги зададем. Никой ”журналист ” не пита кмет, премиер и министри едно много важно нещо : КОГА ? Кога ще потекат тези милиони към Варна? От кой точно Държавен бюджет ще пристигнат ,след като този за 2017 год. вече е ясен. Как така Държавата може да отдели едни 126 млн. за един булевард и библиотека във Варна, а в същото време ще обяснява на пенсионерите от цяла България,че няма пари за увеличение на пенсиите. Какъв е този риск, който ще поеме Бойко Борисов заради Варна. Странно би било да говориш на полицаи, пенсионери, учители, пожарникари, лекари как няма пари за увеличение на заплати, след тези си действия. Въпросът КОГА е важен и от друга гледна точка- да разберем това поредната захранка за овчият електорат ли е или конкретен ангажимент за бъдещето на Варна!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook