БОКЛУКЪТ НА ВАРНА-ОБЕЩАНИЯ СРЕЩУ ФАКТИ!

September 4th, 2017 | by vencio1980
БОКЛУКЪТ НА ВАРНА-ОБЕЩАНИЯ СРЕЩУ ФАКТИ!
градска инфраструктура
0

Варна отново потъна в боклуци, и то още преди да е свършил летният сезон. Подобно на миналата година, все на повече места се забелязват препълнени и неизвозени контейнери. Нелицеприятната гледка, освен срам за т.н Морска столица генерира нетърпима миризма и опасност от множество болести през топлото време. Зловещата гледка по варненските улици може да радва само чайки и котки, но не и нормален човек милеещ за града си.

Ситуацията изглежда още по-абсурдна на фона на избраният скоро изпълнител по сметоизвозване. Припомняме ви ,че миналата година Консорциум Варна 1 и “ЗМБГ” спечелиха с  най-високи цени – с 40 на сто нагоре от конкурентите си в конкурса.  Почистването на Варна през следващите 5 години излезе близо 80  млн. лв. без ДДС. Средно по около 20 млн.лева на година. Странно нали ? Как градът тъне в боклуци , само срещу скромните 20 млн. лева на година!

123

 

Провалът на Портних в сферата на чистотата се засилва още повече и от неговите празни обещания, дадени още  през 2014г., тогава той заяви гордо: “Започваме поставяне на подземни контейнери за смет във Варна. Това ще стартира през февруари 2015г. Предвижда се да бъдат поставени 10 подземни контейнера за боклук. Първите ще са на ул. “Стефан Караджа” – до хотел “Черно море”, където няколкото перманентно препълнени кофи замърсяват целия район.”

12

Това изказване на Иван Портних бе публикувано във всички варненски сайтове и бе споделено в профила на кмета в социалните мрежи. Естествено публикацията получи стотици “Браво кмете” за ……..обещанието си. Дори имаше единични изказвания “Гордеем се вече, че сме варненци” ?!? Да се чудиш как може да се гордее човек, че са му обещали нещо…. Но облъчването от всички медии са толкова интензивни и всяко обещание се преповтаря стотици пъти, че хората вече  бравосват дори и само обещания.

Към момента подземни контейнери все още няма никъде из Варна! Повече от две години след това, обещанията на Портних отекват силно на фона на потъналите улици с боклуци. Контрастът между празните приказки и реално свършената работа доказва как се управлява този град. Ние знаем, че красивите картинки за бъдещи проекти са запазена марка на Портних, но когато става въпрос за такъв сериозен проблем е добре общинарите да внимават с приказките.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook