БОРИСОВ 1 КУПУВА ТРИ ХЕЛИКОПТЕРА ПАНТЕР ЗА 150 МЛН., КОИТО СТРУВАТ 90 МЛН.!

June 15th, 2017 | by vencio1980
БОРИСОВ 1 КУПУВА ТРИ ХЕЛИКОПТЕРА ПАНТЕР ЗА 150 МЛН., КОИТО СТРУВАТ 90 МЛН.!
горещи теми
0

50-те милиона на Борисов за хеликоптера Пантер се оказаха съвсем не толкова. Кратка справка в цената на машината показва съвсем други данни. Официално хеликоптера се продава за около 30 млн.лева, като най-високата цена с включени боеприпаси и логистичната поддръжка стига максимум до 40 милиона. Разликата от минимум  10 до 20  милиона е очевадна, а като вземем предвид и това, че машините в нашата армия са три, вече говорим за доста сериозна сума. Оказва се ,че около 50-на милиона са изчезнали някъде само около тази сделка.

Можем да си представим само колко биха ”потънали” в предстоящата сделка за самолетите, която се очертава да е за близо 1.5 милиарда. Ако следваме математическата логика на подобни военни сделки, то би трябвало някой да се облажи с близо 500  милиона. Тогава съвсем не трябва да се учудваме за ”уникалната” цена за осем 30 годишни F16  от близо 850 милиона долара.

Военноморските сили на България се сдобиха с френските хеликоптери „Пантер” в края на 2011 – та година. Именно при управлението на първото правителство на Борисов, трите нови бойни хеликоптера “Пантер” влязоха в състава на Военноморските сили . Те бяха разпределени в морската вертолетна авиобаза “Чайка” край Варна. На церемонията тогава присъства лично премиерът Бойко Борисов, който не спря и да си прави PR  на гърба на скъпата придобивка платена от всички граждани на България.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook