БРУТАЛНА СХЕМА ЗА ДУПКАТА НА ВАРНА! СЛЪНЧЕВ ДЕН ВЕЧЕ Е КЪМ ПЕЕВСКИ!

January 27th, 2019 | by vencio1980
БРУТАЛНА СХЕМА ЗА ДУПКАТА НА ВАРНА! СЛЪНЧЕВ ДЕН ВЕЧЕ Е КЪМ ПЕЕВСКИ!
горещи теми
0

Оказва се, че Пеевски освен ”успял бизнесмен” е и гениален схемаджия. Схемата измислена от него се върти около т.н ДУПКА на Варна. В този пъклен план държавата, община Варна и община Пловдив купуват три от четирите актива на Гергов (ЦУМ, Пловдивския панаир и Дупката), а четвъртият, курорта “Слънчев ден” остава директно за Пеевски. Стойността на първите три актива се завишава, за да покрият и сметката за четвъртия, който остава за Пеевски без последният да плати и една стотинка. Така всички са доволни! Гергов си получи 43-те милиона вече и се пенсионира спокойно. Пеевски  пък  има  курорт без пари, общините желаните активи, платени с парите на държавата, а държавата, в лицето на ГЕРБ  получи  подкрепа от ДПС за кворума в парламента и гласуването на важните закони .

Новият собственик на “Слънчев ден” е фирма на Ангел Палийски То е известен в публичното пространство като дългогодишен президент на футболния клуб “Ботев” – Пловдив.Името на Палийски нееднократно се свързва с това и на Делян Пеевски.

Според представен в Търговския регистър договор политикът от БСП Георги Гергов е продал на “Амадеус – Ей Си Джи” своите 100% в “Съни тур”, което е мажоритарен акционер в курортното дружество. Цената не става ясна.

Любопитното е, че това е станало още на 12 октомври 2018 г., дни след като общинският съвет на Варна реши и правителството осигури средства да се изкупи за баснословните 43 млн. лв. от Гергов така известната “Дупка” – 3 дка имот в центъра на града, където заради археологически находки не може да се строи. Засега не е ясно дали сумата се е озовала в “Слънчев ден” и съответно е за новия собственик или в друго дружество на Гергов.

Изглежда, идеята това да бъде новият собственик на курорта на Гергов е била поне от началото на 2018 г., защото още през май именно “Амадеус – Ей Си Джи” спечели концесията на плажа “Слънчев ден” пред хотелите.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook