БУЛЕВАРД ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ – ЧЕТИРИЛЕНТОВ? КОГА?

November 22nd, 2015 | by gino
БУЛЕВАРД ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ – ЧЕТИРИЛЕНТОВ? КОГА?
градска инфраструктура
0

Булевард Цар Освободител е най-дългият булевард във Варна. Освен това е и най-натоварен. Но да се нарече булевард е силно казано. От района на Младост и чак до изхода на Варна Цар Освободител си е една най-обикновена тясна улица.  Много важна, силно натоварена, но улица. А този булевард е една важна входно-изходна артерия за Варна в посока Добрич, София и Русе. Освен трафика за и от Варна булеварда обслужва и най-населените квартали на града: Младост, Възраждане, Кайсиева градина, Владиславово и освен това трафика към Метро и Западна промишлена зона!

as1 на снимката задръстване в събота на обяд

Преминаването през Цар Освободител през час пик си е истинско изпитание на нерви и търпение. Тесен път, с много интензивно движение, множество пресечки, дупки и чести задръствания е обичайната картинка. В по-голяма част особено в района на автокъщите увеличаването на платната не би било толкова сложно и скъпо и значително би улеснило трафика в района, а момента дори през почивните дни колоните от автомобили не намаляват и задръстванията вече са целодневни без оглед работни или почивни дни. Очевадно за всички е, че разширение и ремонт на булеварда е крайно належаща.

За нуждата от такъв ремонт varnahot.com писа още в началото на тази година. Основното ни притеснение тогава бе, че усилията на кмета Иван Портних се насочват единствено към бързоремонтиращи се и безпроблемни улици и булеварди като се прави само преасфалтиране без да се разширява или подобрява инфраструктурата. Както тогава предвидихме кмета ще гони брой ремонтирани булеварди без оглед дали изобщо се решава някакъв проблем с трафика. Веднага ще бъдем упрекнати, че всичко не може да стане с магическа пръчка. Да, така е и ние сме съгласни с това. Но, когато в един град най-големия и натоварен булевард затруднява движението на жителите на половин Варна, входа и изхода на Варна и движението към индустриалната зона на града, то належащо е ремонтите на града да започнат именно от него. Не може повече от две години да се наливат милиони левове в инфраструктурата на града без да се реши нито един голям проблем с трафика. Защото досега освен подмяна на настилките никъде няма преустройство или разширение. Кога булевард Цар Освободител ще стане наистина четирилентов? За следващите местни избори ли? Следващия път, когато бързате а не можете да помръднете по булеварда се замислете кой от досегашните ремонти е бил по-важен.

as2

С оглед на важността на проблема varnahot.com ще следи развитието на нещата и ако реконструирането на булеварда не започне в близко време ще продължаваме да настояваме за решаване на проблема. Очакваме от общинската администрация и лично от кмета Иван Портних поемането на ангажимент в конкретни срокове с конкретни дати за извършване на цялостна реконструкция на булевард Цар Освободител. На фрази от рода “Продължаваме напред” и “Ще започнем ремонта скоро” сме се наслушали. Очакваме видими действия от невидимия кмет!

as3

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook