Бул. “България” в София: Готово е, но не е хубаво

February 22nd, 2021 | by gino
Бул. “България” в София: Готово е, но не е хубаво
горещи теми
0

Ремонтът на столичния бул. “България” е недовършен и некачествен, сигнализира “Спаси София”. “6 месеца след “завършването” на ремонта на булеварда за 14 млн. лв., тротоарите все още не са готови, а “готовите” части не са хубави”, пише организацията във Фейсбук.

Публикувани са и снимки, на които се вижда, че по ремонтирания западен тротоар има множество проблеми, неравна настилка, изкривени шахти, напукан асфалт. Бордюрите са високи и липсват на скосявания, които са задължителни по наредба. “Незаконно заграбени общински терени от автосервиз “Друмник”, заради които тротоарът е прекъснат, а хората минават по пътното платно. Ремонтът вместо да поправи тази грешка, се съобразява с незаконната ситуация”, констарира “Спаси София”.

Друг проблем е липсата на маркировка на всички пешеходни и велоспедни пътеки при пресичанията на перпендикулярните улици. Строителни отпадъци, късове бетон и отломки са разхвърлени по целия обект. Ремонтът на източния тротоар пък изобщо не е започнат и той остава пълен с дупки, пропадания и кал, а в някои части е превзет от коли. “Освен огромното закъснение, ремонтът е половинчат, некачествен, недовършен и неизползваем”, категорични са от “Спаси София”.

“Незабавно ще изпратим искане до отговорния зам.-кмет по строителството за предоставяне на план-графика, предвидените санкции, както и причините и хората поради които ремонт за много милиони отново се превърна във фиаско! Очакваме и незаконно заграбения тротоар при автосервиза незабавно да бъде освободен и удължен!”, пише още организацията.  Сметката за цялостното преасфалтиране на бул. “България” се очаква да бъде 13.8 млн. с ДДС. Общината сключи договор със строителната фирма “Трейс” през лятото на 2018 г.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook