Бургас отново впечатлява Варна с инфраструктурни проекти! Правят пешеходни надлези с асансьори!

November 23rd, 2015 | by vencio1980
Бургас отново впечатлява Варна с инфраструктурни проекти! Правят пешеходни надлези с асансьори!
градска инфраструктура
0

Бургас отново ще има нещо което ние във Варна нямаме, не сме виждали и едва ли скоро ще видим. Уникални инфраструктурни решения за жителите на града предлага кмета Димитър Николов, които не само ще направят живота на Бургазлии по-приятен, но и по-безопасен. След отопляемите спирки, километрите изградени велоалеи, перфектната пътна инфраструктура, Бургас вече преминава на друго ниво.

Скоро жителите на три бургаски комплекса – „Славейков“, „Изгрев“ и „Зорница“, ще пресичат безопасно кръстовището при хотел „Мираж“. Това ще стане чрез два свързани пешеходни надлеза, които в момента се изграждат там. Съоръженията ще бъдат оборудвани с асансьори, които да се ползват от трудноподвижни и хора с инвалидни колички, майки с бебешки колички, велосипедисти.

nadlez

Пълна промяна ще претърпи и  едно от най-натоварените кръстовища в Бургас – “Трапезица”. Предстои цялостна реконструкция на пътната гореща точка. Кръстовището ще стане кръгово, като за безопасността на пешеходците ще бъдат осигурени два надлеза.

nadlez 2

 

 

Невидимият кмет на Варна засега само се е фокусирал върху това да стърже 1-2 см асфалт и да полага отгоре новият. Това разбира се е едно краткосрочно решение на разбитата инфраструктура на град Варна, но не и кардинално решение на проблема. Варна няма само нужда от нов асфалт, а от нови пътища. Не може един от най-натоварените и най-големият  ”булевард” Цар Освободител в половината си част да е с две ленти и да имаш претенция за Морска Столица. Няма столица в света, чиито булеварди да са с по една лента в посока !

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook