Бургас отново е най-добър град за живеене в България!

May 11th, 2017 | by vencio1980
Бургас отново е най-добър град за живеене в България!
градска инфраструктура
0

Бургас безапелационно спечели титлата „Най-добър град за живеене в България“ с цели 50,40%. Морският град успя да надвие останалите 26, които се състезаваха в престижната класация на Дарик радио. Това е четвъртата победа за Бургас, след като през 2010, 2012 и 2013 г. също завоюва титлата.

 

Бургас надви опонентите си в онлайн гласуването, но кой ще бъде “Най-добрият град за живеене в България” ще стане ясно на специално събитие в средата на месец май. 27-те областни градове ще бъдат оценени според 30 критерия, сред които екологично състояние, ниво на инвестициите, възможности за отдих, раждания на глава от населението, работни места.

Развитие на IT бизнеса, модерен  градски и еко транспорт, иновативно образование, повече безплатни услиги и в челната тройка по брой на млади хора в страната – това е Бургас през 2017 година, който заслужава да победи.

 

Нови индустриални и логистични паркове за външни инвеститори, задължително езиково и компютърно обучение в детските градини и общинска помощ за студенти в търсените на пазара специалности. Това са част от мерките, които променят облика на Бургас през последната година

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook