ВАРНА КАТО ТИТАНИК! ПОТЪВА ДОБРЕ УКРАСЕНА!

March 21st, 2018 | by vencio1980
ВАРНА КАТО ТИТАНИК! ПОТЪВА ДОБРЕ УКРАСЕНА!
градска инфраструктура
0

Дупките във Варна станаха съвсем нормална гледка. Еволюцията вече им е стигнала такива размери ,че е по-добре да бъдат наричани кратери. Именно такъв се е отворил на едно от кръговите кръстовища на улица Девня. Размерите на дупката наистина са впечатляващи, но по-обезпокоителното е контраста който се създава с добре украсеното кръгово.

 

На трите кръстовища – по ул. „Девня“ – с бул. „Република“, с ул. „Георги Пеячевич“ и с ул. „Атанас Москов“ им беше променена визията преди около година. Композиция от цветни камъчета , направени в различни форми придадоха нов по-екзоичен вид на пътната артерия. Всичко хубаво, но всичко е крайно безмислено и скъпо, след като по-голямата част на ул. Девня липсва тротоар, а от скоро дупките поглъщат и коли. Типично за Варна беше заложено на крайно скъпи проекти, които красят града, но не го правят по-добър за живот. Няма как да вложиш милиони в три кръгови кръстовища , а на метри от него да нямаш тротоар и пътя да е осеян с кратери.
дупка 3
Подобно е положението и на редица други улици във Варна.  На място дупките са “обезопасени” с подръчни средства, пътни прегради или стърчащи дъски. В почти всички улици на Варна огромни кратери правят нормалното движението невъзможно. Изключение правят скоро ремонтираните основни булеварди, но всичко извън тях може да се определи само и единствено с това,че ”инфраструктурата на Варна е на решето”!
Безхаберието и немърливостта на общинската администрация може да доведе до сериозен инцидент и не дай боже до опасност за живота или здравето на пътуващате варненци. Припомняме ви ,че заради разбитата си инфраструктура Община Варна беше осъдена преди година да заплати обезщетения на застрахователни фирми. Уличните дупки,ефект от ”доброто управление” на кмета Портних, бяха предизвикали спукването на стотици гуми на автомобили с автокаско. Тогава всички ние платихме данъка от ”доброто управление” на Портних.
Явно освен за най-добър град за живеене, Варна трябва да бъде обявен и за най-опасен град. Чудовищните ями по пътища и тротоари са нормална ледка за града и са в пълен противовес на общият овчи възторг на феновете на Портних, които не спират да заливат пространството с оди за Общинската власт. Красиви саксии, цветенца и един фонтан образуват криворазбраното възприятие на овцете за ”променен град” и за ”възход на морската столица”.


 

 

 

 

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook