Варна под блокада преди срещата Ердоган – Европа

March 25th, 2018 | by gino
Варна под блокада преди срещата Ердоган – Европа
градска инфраструктура
0

Варна под блокада преди срещата Ердоган – Европа! Дни преди срещата жандармерия и полицейски подкрепления от цялата страна бяха командировани във Варна специално за събитието. Ден преди срещата на върха във Варна службите работят с най-високо ниво на трегога. Утре Морската столица ще бъде домакин на разговорите между турския президент Реджеп Тайип Ердоган, премиерът Бойко Борисов и лидерите на Европа Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск.

До последния момент няма да бъде оповестен точния час и улиците, които ще се затварят, както и конкретният маршрут до резиденция Евксиноград. С  оглед на предварителното ударно асфалтиране и разкрасяване на разкопания град, то по мнение на varnahot.com най-вероятно маршрута на кордона на евролидерите ще бъде: Летищe Варна – булевард Владислав –  ул. Мария Лиуза – бул. Княз Борис – Евксиновград.

Очаква се срещата на върха да премине под знака на разговори за пари и бежанци. Ердоган заяви, че ще поиска оставащата сума от обещаните му 3 милиарда евро, за да държи сирийските бежанци в Турция. От своя страна, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че проблемите между ЕС и Турция не спират да се увеличават, но Европа желае да укрепи сътрудничеството с Анкара.

Утре службите ще трябва да се справят и с още едно предизвикателство: Движение “Възраждане” отганизират в центъра на града протест срещу посещението на Ердоган у нас. От движението са решени да блокират централните градски артерии и да не допуснат Ердоган във Варна. Дали напрегната обстановка ще доведе до сблъсъци и провокации все още никой не може да предвиди. Едно обаче е сигурно – Утрешния ден ще влезе в историята на Варна, редом с февруарските протести през 2013г.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook