ВАРНА-СТОЛИЦАТА НА БОКЛУКА!

June 29th, 2016 | by vencio1980
ВАРНА-СТОЛИЦАТА НА БОКЛУКА!
градска инфраструктура
0

Варна никога не е била по-мизерна и по-воняща! Повечето централни улици освен с боклуци са осеяни и с изпражнения на  улични кучета, а понякога на разлагащи се трупове на котки. Всичко това създава реална опасност от зарази, което е недопустимо за град от ЕС в 21 век. Интересно е крайната наглост на общинарите ,които въпреки постоянно увеличаващият се проблем не предприемат нищо. Някой даже се опитват да хитруват ,като прехвърлят отговорността на фирмата която чисти. Нека да припопним, че фирми свързани с “Титан”  спечелиха почистването на Варна през следващите 5 години с прогнозната цена от близо 100  млн. лв. с ДДС, с цени по-високи с около 40% от другите участници! Това стана с активното съдействие на някой общинари от най-висок ранг. Същите тези сега се опитват да размият отговорността и да я отклонят от себе си. НЕ, НЯМА ДА СТАНЕ! Който си е избирал фирма , сега да си носи отговорността. Изниква и логичния въпрос : Как най-високата цена може да предлага такова качество ! Къде ли са отишли тези 40% от 100-те милиона лева предвидени за цялата обществена поръчка? В КОЙ джоб?

bokluk

 

 

 

 

 

 

Нека и да припомним десетките обещания на кмета за поставяне на подземни контейнери за смет във Варна. Първото обещание беше това да се случи през февруари 2015г. Предвиждаше се да бъдат поставени 10 подземни контейнера за боклук. Първите щяха да са на ул. “Стефан Караджа” – до хотел “Черно море”. Именно там в моемнта е най-голямата мизерия в града.  За съжаление повече от година след обещанието на Иван Портних все още във Варна няма и помен от така силно рекламираните подземни контейнери за боклук. Точно обратното положението е още по-зле от преди!

bokluk 2

 

 

 

 

 

В пълен контраст сме  с другите градове  , особено с Бургас. Модерни подземни контейнери за  отпадъци са  поставени отдавна в Бургас.Поведението на практичният Бургаски кмет е повече работа и по-малко приказки ,именно с това той печели симпатии. Тихо и не толкова гръмко превръща Бургас в чудесен и чист град . Докато във Варна тъпчем по боклуците и не можем да дишаме от  непоносимата им миризма ,в Бургас са решили вече проблема и естетически .

б в

 

 

 

 

Смрадта, мизерия и боклуците по улиците  е вече нормална гледка за т.н ”Морска столица” . Десетки Варненци подават ежедневно сигнали до общината, но от нея никаква реакция. Като прибавим към всичко това и плуващите лайна по морето, вече спокойно може да наречем Варна- Столицата на боклука!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook