Варна: Стотици излязоха на протест срещу ограничителните мерки

August 31st, 2021 | by gino
Варна: Стотици излязоха на протест срещу ограничителните мерки
протести
0

Стотици работещи и собственици на ресторанти, барове и нощни клубове от Варна излязоха днес на протест срещу предлаганите от главния държавен здравен инспектор нови мерки срещу разпространението на Ковид-19. Към шествието, което блокира за час центъра на града, се присъединиха и техни колеги от Добрич.

Множеството потегли от входа на Морската градина, водено от траурен кръст над арка черни балони. Хората издигнаха плакати и скандираха “Искаме работа!”. Заради протеста повечето от заведенията във Варна временно затвориха, а мнозина от участниците бяха с работните си униформи.

“Защитаваме правото си на труд. Не желаем нови рестрикции, касаещи нашия бранш. От 6 месеца работим с намален капацитет и без лев помощ от държавата”, бе позицията на протестиращите.

Според изказващите се, преди 18 месеца картината в страната е била различна и тогава заведенията са затворили, за да се подготви здравната система, да се направят протоколи за лечение, да се доставят ваксини. Тяхната позиция беше, че днес ситуацията е съвсем различна и няма логика ударът от евентуалните рестрикции да бъде поет от един бизнес.

Според протестиращите икономическите мерки за подкрепа на бранша задължително трябва да се изготвят преди налагането на нови мерки, а към момента такива няма. Бе съобщено още, че Съюзът на заведенията и Българската асоциация на заведенията ще организират още протести в други градове на страната през следващите дни.

novini.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook