ВАРНЕНЦИ ПИТАТ ПОРТНИХ : КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ СИНЯТА ЗОНА ?

October 6th, 2019 | by vencio1980
ВАРНЕНЦИ ПИТАТ ПОРТНИХ : КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ СИНЯТА ЗОНА ?
градска инфраструктура
0

Гневни Варненци се обърнаха към Varnahot.com, да споделят недоумението си къде потъват парите събрани от синята зона. Жителите по централните градски улици си припомниха малко преди изборите за обещанието на Портних ,че парите от синята зона ще бъдат за инфраструктура на уличките в централата част. Вече повече от година, откакто работи зоната не е сменена и една плочка в споменатата зона.

Няколко будни граждани са питали вече в Общината какво предстои като ремонти и защо не се извършват такива. Отговорът от Общинската администрация бил еднакъв: “вашата улица не е предвидена за реновиране “. Интересно след като не са предвидени средства за реновация на инфраструктурата в централата част на  т.н “морска столица ”  за какво се използват средствата, които съвсем не са малко. Малките улички в централата част на Варна са меко казано в окаяно състояние.

Припомняме ви, че Синя Зона Варна стартира август миналата година. Според справката от Паркинги и синя зона , от служебен абонамент по сметките на предприятието постъпват годишно около  100 000 лв., от локално паркиране за търговци – 21 000 лв., а от живущи с право на абонамент за паркиране – близо 100 000 лв. Близо 1/4 милион на година само от това.

Освен това около 7000 -8000 автомобила паркират дневно в  синята зона във Варна, обособена между бул. “Христо Ботев“, бул.“Мария Луиза“, бул. “Осми приморски полк“, бул. “Цар Освободител“, бул. “Приморски“ и ул. “Девня“. На месец това е около 200 000 лв. Трябва да прибавим към това и всички скоби сложени на некоректно паркивали автомобили и актове от Общинска полиция . Там сметките показват близо 50 000 лв на месец.

Какво общо прави това: за 14-те месеца откакто има синя зона във Варна, общинското предприятие е реализирало приходи от близо 4 милиона лева !!!!! И какво получават Варненци за този рекет ? Няма една сменена плочка по малките улички в централната част !

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook