Видимите резултати: Брюксел ни налага мониторинг и заради икономиката

March 9th, 2016 | by gino
Видимите резултати: Брюксел ни налага мониторинг и заради икономиката
горещи теми
0

Преди време Брюксел обяви, че разделя Румъния от България и че ние оставаме под мониторинг заради нереформираната си съдебната система. Вчера правителството на Борисов получи още един звучен шамар от Европа – България ще бъде поставена под специален мониторинг от Европейската комисия, тъй като от Брюксел са установили, че страната ни изпитва “прекомерни макроикономически дисбаланси”. Ето това са видимите резултати от управлението на страната. На такъв мониторинг сме подложени само ние от цяла Европа. За пореден път ние сме лошия пример за всички. Наблюдението ще се осъществява чрез засилен диалог с националните власти посредством специални мисии и доклади за напредъка или изоставането.

Според Комисията дисбалансите в българската икономика пречат на възстановяването на частните инвестиции. Нетните външни задължения и брутният външен дълг на България остават големи. Корпоративната задлъжнялост извън финансовия сектор е висока. Икономическият растеж продължава да бъде потискан от дефлация, лоша бизнес среда и корупция.

В интерес на истината има и другите европейски държава –  Хърватия, Франция, Италия и Португалия, а при Финландия, Германия, Ирландия, Холандия, Испания, Швеция и Словения, където има икономически проблеми, но там има само „дисбаланси”.

За пореден път масовите медии “пропуснаха” тази новина в своите емисии. Стана вече навик при такива негативни събития някак “спонтанно” да се отганизират протести, Волен да набие някого или да се “разкрие” поредният атентат срещу премиера. Цялото внимание се насочва в удобната посока и критиките на Европа остават някак встрани.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook