Видимите резултати: Дървена беседка за 15 000 лева или как се “усвояват” парите от Европа

October 9th, 2018 | by gino
Видимите резултати: Дървена беседка за 15 000 лева или как се “усвояват” парите от Европа
горещи теми
0

Една от най-важните цели на управляващите бе достъпа на страната ни до европрограмите и възможността да се използват европейските средства за подобряване на инфраструктурата и развитието на изостаналите райони. С годините обаче усвояването на пари от Европа стана фиксидея и масово започнаха да се харчат пари за абсурдни неща.

Мнозина тарикати си построиха къщи уж за гости, а малки и големи села населявани предимно от старци се сдобиха с нови стадиони, фитнеси на открито и спортни игрища. Много от проектите обаче изумяват не само с абсурдността си, а и със шокиращата цена, на която са изградени.

Типичен пример за злоупотреба с евросредства е проекта “Създаване на кът за краткотраен отдих в с. Калугерово, обшина Лисичково”. Проектът е по програмата за развитие на селските региони. Проверка на място показва, че високопарния на думи проект всъщност представлява ………. полуразпаднала се дървена беседка на стойност 15 000 лв!?!

Резултатът от липсата на контрол и безхаберността на властта доведе до там, че “усвояването по европрограми” да стане нарицателно за далавера. Това са видимите резултати!

kat1 kat2

 

снимки Фейсбук

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook